FILMEZZUNK.HU
Az éhezők viadala: 10 színésznő, akiknek egy hajszálon múlt, hogy megkapják Katniss Everdeen szerepét

Az éhezők viadala: 10 színésznő, akiknek egy hajszálon múlt, hogy megkapják Katniss Everdeen szerepét

804

Az éhezők viadala: 10 színésznő, akiknek egy hajszálon múlt, hogy megkapják Katniss Everdeen szerepét

Bár Jennifer Lawrence neve egybeforrt Az éhezők viadala franchise-al, hatalmas volt a verseny ezen karakter elnyerésére, ugyanis másik 10 színésznő is bevetett mindent a szerep elnyerésére. A Jennifer Lawrence főszereplésével készült sorozat kritikai és bevételi szempontból is elismerést kapott, így a színésznő minden bizonnyal jó választásnak tűnt a szerepre. Most egy új folytatás/spinoff-ot kapott a széria, amely a Panem világában játszódik, Az éhezők viadala: Énekesmadarak és kígyók balladája címmel, ami még idén megjelenésre kerül. Az odaadó rajongók kétségtelenül izgatottak, hogy visszatérjenek szeretett disztópikus világukba. A Suzanne Collins könyvein alapuló Az éhezők viadala című sorozatnak filmbeli változatában Lawrence a főszereplő. A rettenthetetlen fiatal nő, Katniss, aki forradalmat indít, hogy lerombolja a hibás és erőszakos rendszert, amikor véletlenül részt vesz az éhezők viadalán. Katniss a fiatal lányok ikonjává vált, mivel akkoriban nem volt jellemző, hogy hősnőt lássanak a YA filmek élén. Valójában sok fiatal színész, például Lawrence is, nagyon vágyott erre a szerepre. Most lássuk, ki volt az a 10 színésznő, akikkel versenyezni kellett a szerepért.

10. Emma Roberts

10+ sztár, akik nem félnek attól, hogy beszéljenek a munkakeresés küzdelmeiről

Emma a horror és thriller műfajban végzett munkáiról ismert, mint az Amerikai Horror Story, a Sikoly 4., vagy az Idegpálya. Kiderült, hogy Emma Roberts mindig is nagy rajongója volt a YA műfajnak. Olyannyira, hogy egyike volt azon színésznőknek, akik Katniss Everdeen szerepére  készültek, amikor Az éhezők viadalára keresték a legmegfelelőbb jelöltet. Sajnos a szerepet végül nem sikerült megkapnia, de Roberts nem neheztel emiatt. “Határozottan érdekelt ez a film, de nem ez az egyetlen projekt, amit végül nem kaphattam meg. Ennek ellenére nagyon izgatott vagyok a filmmel kapcsolatban, kíváncsi vagyok végül milyen lett. Néhány hete elolvastam az összes könyvet, és már az összes barátom rákapott, szóval ez nagyon klassz. – mondta  az MTV- nek.

9. Abigail Breslin

A család kicsi kincse egykori gyereksztárja felnőtt és dögös nő lett belőle! - Abigail Breslin

Abigail Breslin mindössze 14 éves volt, amikor bekerült a hírességek közé. 16 éves korában már szerepelt Johnny Depp oldalán a Rango-ban, majd az Ártatlanság című filmben is szerepet kapott. Nemrég pedig felreppentek olyan pletykák, miszerint Az éhezők viadala producerei őt is meghallgatták Katniss szerepére. Az MTV-nek adott interjújában elmondta: “Nyilvánvalóan szívesen eljátszanám Katnisst. A könyvsorozat összes szereplője csodálatos. Ez egy nagyon klassz könyv. A szereplők nagyon erősek és nagyon menők. Ez egy csodálatos sorozat.” Végül Breslin nem kapta meg a szerepet arra hivatkozva, hogy túl fiatal volt a szerephez.

8. Saoirse Ronan

Kilencéves korától reflektorfényben élt a most 24 éves Saoirse Ronan

Saoirse Ronan eddig lenyűgöző karriert futott be – különösen az olyan korszakbeli drámákban, mint a Kisasszonyok -.  Akkoriban az ő neve is felmerült Katniss karakterének megformálására, de végül nem ő lett a befutó.

7. Hailee Steinfeld

Hogyan nézett ki ez a 18 színész, mielőtt megismertük őket a Marvel filmekből?

Hailee Steinfeldnek nem kellett sokat csüggednie, hogy nem kapta meg Katniss Everdeen szerepét, mivel később felkérték egy másik hasonló szerepre, melyben – hasonlóan Az éhezők viadalához fegyvert és nyilat kellett ragadnia. A színésznőt ma már széles körben elismerik Kate Bishop alakításáért a Sólyomszem Disney+ sorozatában, és Gwen Stacy szerepében a Pókember: A pókverzumon át című animációban. Ám mikor Katniss szerepére kerestek színésznőt, Hailee volt az egyik legesélyesebb jelentkező. Amikor évekkel később megkérdezték, hogyan reagálta le, hogy nem ő kapta meg a hőn áhított szerepet, így fogalmazott: “Annyi film van, amit szerettem volna eljátszani,  de nem kaptam rá lehetőséget… Furcsa, de ez egy olyan érzés, mintha minden középiskolai táncot és bált kihagytam volna.  De ennek ellenére valahogy mégis sikerült megtalálnom az utamat, így úgy érzem, mintha minden meg nem kapott szerepemet bepótolhattam volna.”

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · ·