FILMEZZUNK.HU
17 filmes klisé, ami bebizonyítja, hogy a forgatókönyvírók nagyon keveset tudnak a való életről

17 filmes klisé, ami bebizonyítja, hogy a forgatókönyvírók nagyon keveset tudnak a való életről

36743

Filmes klisék

Nem akarjuk, hogy minden film szuper realisztikus legyen, de néha a dolgok, amiket a forgatókönyvírók tesznek, átlő a célon. Csak remélni tudjuk, hogy amikor az emberek látják ezeket a jeleneteket a filmekben, tudják, hogy nem realisztikusak és nem fogják megpróbálni ugyanazt a való életben. Mi mindig nagyon odafigyelve nézzük a filmeket, hogy ne maradjunk le egy olyan dologról sem, ami teljesen irreális.

1) Páncél

Úgy tűnik nem minden filmkészítő tudja, hogy mi is a páncél célja. Mert az biztos, hogy a valóságban a páncél nem azért volt viselve, hogy a férfiak fenyegetőbbnek, a nők pedig vonzóbbnak tűnjenek benne. A filmekben mutatott páncélok nem csak, hogy nem védik a létfontosságú szerveket, de korlátozza az ember mozgását is.

2) Látványos átalakulások

A filmekben a nem népszerű lányok általában azért nem vonzóak, mert unalmas ruhákat hordanak, de egyébként nagy potenciál van bennük. Miután kicserélik ruhatáraikat istennőknek tűnnek, akik körül a férfiak azt is elfelejtik, hogyan kell lélegezni. Viselkedésük is azonnal megváltozik: bizonytalan lányokból szuper magabiztos és extrovertált emberekké válnak. Sajnos a való életben ennél sokkal több munka szükséges ahhoz, hogy ilyen drasztikus változást el lehessen érni.

3) Elég annyit kiáltani, hogy “Taxi!” és már szereztél is egyet

De komolyan, látott már ilyet valaki valaha az életben? Ha az utcán elkezdesz kiabálni, az emberek őrültek néznek. Azt értjük, hogy a filmekben ezek a jelenetek a karakter impulzív képességeit mutatják be, de itt az ideje valami újjal előrukkolni.

4) Nyugtatólövedék

Ha a nyugtatólövedék hatását komolyan veszed a filmekben, akkor semmi szükség nincs érzéstelenítőre, hiszen sima fecskendővel bárkit ki lehetne dönteni. A valóságban nagyon nehéz kiszámolni a megfelelő dózist minden ember számára és ez a fegyver a katonaság és a rendőrség által is csak nagyon ritkán használt. Az állatok még 30-45 másodpercig tudnak szaladni, miután meglőtték őket, tehát ezek a kis nyilak szélsőséges intézkedésként teljesen haszontalanok.

5) Szülés

Minden, ami a szüléssel kapcsolatos a filmekben teljesen irreálisan néz ki. Egy anya teljesen jól érzi magát 9 hónapig, majd egy órával szülés előtt fájdalmakat kezd érezni. A valóságban ez teljesen más. A filmekben az újszülöttek nagyon tiszták és kétszer akkorák, mint valójában. Viszont a valóságban a babák ragadósak, a szülés pedig elég valószínű, hogy egy óránál tovább tart.

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: ·