FILMEZZUNK.HU
10 ijesztő babás horrorfilm, amiket végigretteghetsz

10 ijesztő babás horrorfilm, amiket végigretteghetsz

18382

A legijesztőbb babás horrorfilmek

Gyerekkorunkból nem hiányozhattak a plüssjátékok és a különböző babás játékok, amik végigkísérték egész gyermekkorunkat. Ezek a kiskedvencek mindig velünk voltak és nyugalmat, biztonságot sugalltak. Ám, ha ezek a babák életre kelnek, sőt gyilkolnak is, akkor elszabadul a pokol. Íme 10 film kronológiai sorrendben, azon gyilkos babákról, illetve olyan horrorfilmekről, amikben a babák fontos szerepet játszanak, és amik rettegésben tarthatnak minket.

(1) Terror-trilógia (1975)

A kihegyezett fogú fából készült afrikai szuvenír Zuni vadászbábu gyilkolászni kezd, miután eltávolítják róla az arany nyakláncát.

10 ijesztő babás horrorfilm, amiket végigretteghetsz

(2) Babák (1987)

Judy a nyarat az ostoba, állandóan gyalázkodó apjával és az undok nevelőanyjával tölti. A sötét és viharos éjszakán lerobban a kocsijuk az elhagyott erdészúton. Arra kényszerülnek, hogy segítséget keressenek. A család végül néhány más utazóval egyetemben az öreg, hátborzongató udvarházban talál menedéket. Hamarosan kiderül, hogy nem is annyira menedékről van szó. Az ott élő idős házaspár, Gabriel és Hilary babákat gyűjt és készít. Judy szörnyű felfedezést tesz. Rájön, hogy a babák valójában miniatürizált emberek, gyilkos bábok, amelyek éjszaka életre kelnek.

10 ijesztő babás horrorfilm, amiket végigretteghetsz

(3) Gyerekjáték (1988)

Amikor a sorozatgyilkos Charles Lee Ray halálos sebet kap egy rendőrségi tűzharc során, a lelke fekete mágia hatására átvándorol a játékbaba Chuckyba. Egy kisfiúnak, Andynek nagyon megtetszik a játékbolt kirakatában Chucky, amit szülei meg is vesznek neki. A kedves arcú születésnapi ajándékban azonban hamarosan feléled a gyilkos ösztön, s a környezetében élő emberek halálos veszélybe kerülnek. Az évek során több Chucky filmet is készítettek, melyek a: Gyerekjáték 2. (1990), Gyerekjáték 3. (1991), Chucky menyasszonya (1998), Chucky ivadéka (2004), Chucky átka (2013) és Chucky kultusza (2017).

10 ijesztő babás horrorfilm, amiket végigretteghetsz

(4) Gyilkos bábok (1989)

Egy parafenomén csoport tagjai különböző okkult tudományok kutatásával foglalkoznak. Egy napon vezetőjük egy régi szállodába invitálja őket, ahol ő már régóta elkülönülve titokzatos kutatásokat végez. Amikor a csoport tagjai megérkeznek a szállóba az a döbbenetes hír fogadja őket, hogy egykori vezetőjük öngyilkosságot követett el. Ekkor kezdődik el számukra a rémálom: négy kegyetlen baba veszi őket üldözőbe. A Gyilkos bábok 2. 1990-ben, Gyilkos bábok 3. – Toulon bosszúja 1991-ben, Gyilkos bábok 4. 1993-ban, a Gyilkos bábok 5. pedig 1994-ben jött ki.

10 ijesztő babás horrorfilm, amiket végigretteghetsz

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · ·