FILMEZZUNK.HU
Hollywood gyászol: Meghalt a színészlegenda, Alan Arkin

Hollywood gyászol: Meghalt a színészlegenda, Alan Arkin

3119

Hollywood gyászol: Meghalt a színészlegenda, Alan Arkin

Alan Arkin, a hetven éve színpadi és filmszínészet területén tevékenykedő, Oscar-díjas színész, 89 éves korában meghalt. A színész június 29-én otthonában, a kaliforniai Carlsbadban vesztette életét. A hírt a fiai megerősítették a People magazinnak adott nyilatkozatukban. Alan Arkin hosszú életútja során jelentős hozzájárulást tett a színpadi és filmes világba.

12 színész, akik még mindig játékban vannak, életkoruktól függetlenül

Arkin, aki jellegzetesen száraz humoráról volt ismert, de ugyanolyan zseniálisan tudott tragikus szerepet is alakítani, 2007-ben Oscar-díjat kapott A család kicsi kincse (Little Miss Sunshine) című vígjátékban nyújtott mellékszerepéért; míg a Ben Affleck által rendezett Argo című filmben bemutatott erős és vulgáris alakításáért újabb jelölést kapott. Arkin korábban két jelölést is begyűjtött pályafutása során: 1967-ben az Jönnek az oroszok! Jönnek az oroszok! című filmben, 1969-ben pedig a Magányos vadász a szív című filmben nyújtott alakításáért.

Nemrégiben Arkin egymás után kapta meg a Primetime Emmy-díj jelöléseket a vígjátéksorozat kiemelkedő mellékszereplője kategóriában a Netflix A Kominsky-módszer című sorozatában nyújtott alakításáért, amelyben Michael Douglas mellett játszott. Arkin korábbi szakaszában további négy Emmy-jelölést kapott más kategóriákban.

Már 10 éve, hogy meghalt Ernest Borgnine – Az Oscar-díjas színészre máig örömmel emlékezünk

(Via 24.hu)


Article Tags: ·