FILMEZZUNK.HU
10 érdekesség, amit nem gondoltál volna Martin Sheen-ről

10 érdekesség, amit nem gondoltál volna Martin Sheen-ről

824

10 érdekesség, amit nem gondoltál volna Martin Sheen-ről

Martin Sheen az egyik legismertebb és legelismertebb színész Hollywoodban. Hosszú és kiemelkedő karrierje során olyan filmekben játszott, mint az “Apokalipszis most” és az “Az elnök emberei”, de vannak olyan érdekességek a személyes életéről és karrierjéről, amelyekről talán még nem hallottál. Itt van 10 olyan érdekesség Martin Sheen-ről, amelyek garantáltan meglepnek!

1) Martin Sheen valójában Ramón Antonio Gerardo Estévez néven született. A színész a pályafutása elején változtatta meg a nevét, hogy elkerülje a sztereotípiákat és az előítéleteket.

2) Édesanyja, Mary-Ann ír bevándorló volt, édesapja, Francisco Estévez Martinez Spanyolországból érkezett Amerikába. Martinnak 9 testvére volt, 8 fiú és egy lány.

Martin Sheen és testvére, Joe Estévez

3) A színész a Chamidale High Schoolban érettségizett, és apja tiltakozása ellenére már fiatalon is vonzotta a színészet. Végül a katolikus hitben nevelkedett fiú egy paptól kért kölcsön, hogy New Yorkba utazhasson, ahol a Living Theatre Copmanyvel kezdte pályafutását. Ekkor vette fel a Martin Sheen nevet, hogy könnyebben kapjon munkát, majd filmes karrierjét az akkor legnézettebb tévés sorozatokkal indította.

4) Miután a szakma megismerte a nevét, olyan filmekben kapott szerepeket, mint a The Subject Was Roses (1968), amelynek színpadi változatában is szerepelt, a That Certain Summer (1972), a Sivár vidék (1973) Sissy Spacek oldalán, és a nagy sikerű háborús dráma, az Apokalipszis most (1979). Amikor Sheen-t felkérték az “Apokalipszis most” film főszerepére, éppen beteg volt. A színész mégis elfogadta a szerepet, és az alakítása ikonikus lett a filmtörténetben.

10 érdekesség, amit nem gondoltál volna Martin Sheen-ről

Az Apokalipszis most című filmben

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · ·