FILMEZZUNK.HU
A legjobb II. világháborús filmek

30 kihagyhatatlan film a II. világháborúról

1668

24. A halál 50 órája (Battle of the Bulge, 1965)

1944 karácsonya előtt az Ardennek vidékén állomásozó amerikai katonák körében elterjedt a hír, hogy a háború hamarosan befejeződik, sőt még az is szárnyra kel, hogy a közeli karácsonyra valamennyien hazatérhetnek. Kiley ezredes az egyetlen, aki kételkedik ebben. Német támadástól tart, de a parancsnokságon túlzottnak találják aggodalmát, és nem adnak hitelt szavainak. Aztán maguk is meglepődnek, amikor Kiley feltevése beigazolódik…

A halál 50 órája (Battle of the Bulge, 1965)

23. Valkűr (Valkyrie, 2008)

Claus von Stauffenberg ezredes tudja, a második világháború kimenetele nem kérdéses, országát egy őrült irányítja. Társaival a Valkűr fedőnevű hadművelet megváltoztatásával bonyolult tervet dolgoz ki a hatalomátvételre, amelynek kulcspontja a Führer meggyilkolása. Egy váratlan fordulat azonban felborítja az aprólékosan kidolgozott akciót. A résztvevőknek rögtönözniük kell, Stauffenberg hirtelen főszereplővé válik, s a puccs élére kell állnia. A döntő éjszakán örökre elbúcsúzik a családjától, mivel már tudja, neki kell megölnie Hitlert.

Valkűr (2008)

22. Hazudós Jakab (Jakob the Liar, 1999)

Jakabtól mi sem áll távolabb a hősszerepnél, de a mindaddig szinte láthatatlan ember egyik napról a másikra a gettó reménységévé változik. Mindez csak azért történhet így, mert a kijárási tilalom állítólagos megszegése miatt a náci parancsnokságra viszik, ahol véletlenül a Vörös Hadsereg előretöréséről szóló híreket hall a rádióban. Aztán a fiatal Mischát is beavatja a titokba, pár óra múlva pedig már a fél gettó tud a dologról. Mindenki azt hiszi, hogy Jakabnak rádiója van, és ettől fogva naponta követelik tőle a szívderítően jó híreket…

Hazudós Jakab 2000

21. Rendíthetetlen (Unbroken, 2014)

Az Oscar-díjas Angelina Jolie filmje az olimpikon és háború hős,  Louis “Louie” Zamperini életét mutatja be. Louie és két társa csodával határos módon túlél egy repülőgép-szerencsétlenséget a második világháború idején, melyet követően 47 napig hánykolódnak a tengeren. A japán hadsereg rábukkan a tutajra, azonban a három férfi megpróbáltatásai ezzel korántsem érnek véget, ugyanis az ellenséges katonák egy kegyetlen fogolytáborba zárják őket.

Rendíthetetlen (2014) kritika - Egy hihetetlen igaz történet nyomában

20. Pearl Harbor – Égi háború (Pearl Harbor, 2001)

A második világháború fordulópontja 1941.december 7., amikor a japánok csapást mértek az Egyesült Államok Pearl Harborban állomásozó flottájára. Rengetegen meghaltak, a károk mértéke felbecsülhetetlen volt. Időbe telt, amíg az amerikaiak túltették magukat a csapáson, és képesek voltak visszatámadni. A film ezeket az eseményeket dolgozza fel, miközben bemutatja három fiatal életét. Rafe és Danny már kiskoruk óta barátok jóban-rosszban. Közös álmuk, hogy pilóták legyenek. Ugyanabba a lányba szeretnek bele, ám nem ez a legnagyobb probléma életükben. A fiatal katonák épp Pearl Harborban állomásoznak, amikor a japánok megtámadják a kikötőt.

Pearl Harbor - Égi háború (Pearl Harbor, 2001)

19. Dicsőség zászlaja (Flags of Our Fathers, 2006)

Ez a II. világháborús film arról a hat tengerészről szól, akiről a világ egyik legismertebb fényképe készült: abban a pillanatban kapta őket lencsevégre Joe Rosenthal haditudósító, amikor éppen egyesült erővel kitűzik egy magaslatra az amerikai lobogót. Az viszont már nem látszik a képen, hogy hárman közülük még aznap meghaltak.

Dicsőség zászlaja (Flags of Our Fathers, 2006)

Oldalak: 1 2 3 4 5


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·