FILMEZZUNK.HU
A legjobb II. világháborús filmek

30 kihagyhatatlan film a II. világháborúról

1670

6. Az élet szép (La vita é bella, 1997)

A csodabogár Guido mindig kész mosollyal válaszolni az élet nehézségeire. Évekig udvarol a szépséges Dorának, aki sokáig kikosarazza, de végül nem tud neki ellenállni. Gyermekük már a háborús idők szülötte. Az olaszországi zsidókat deportálják. Apát és fiát elviszik, Dora önként utánuk indul. Guido, hogy kisfiát megóvja, kitalálja, hogy az egész csak vetélkedő, amelynek győztese tankot nyer…

Az élet szép 1997

5. A zongorista (The Pianist, 2002)

1939-ben Varsóban Wladyslaw Szpilmanra, a zongoraművészre lesújt a háború. Mikor bombázni kezdik a várost, a lemezstúdió felfüggeszti a működését, ő pedig hazamegy. Otthon családtagjai már lázasan készülnek a menekülésre a nácik elől. Wladyslaw nagyon kötődik a városhoz, és nem akarja elhagyni azt, ráadásul ott lakik szerelme,  Dorota is. A nő retteg az antiszemita láztól, és félti szeretteit, akik már beköltöztek a fallal lezárt gettóba.

A zongorista (The Pianist, 2002)

4. A fegyvertelen katona (Hacksaw Ridge, 2016)

A II. világháborúban Okinawán szolgált az istenfélő katonai orvos, Desmond T. Doss, aki azzal tűnt ki a többiek közül, hogy nem volt hajlandó emberélet kioltására. Emiatt senki nem értette meg őt, s ezért került az orvosi alakulathoz, ahol megtette bajtársai érdekében, ami csak lehetséges volt. Ő volt az első az amerikai történelem során, aki kongresszusi érdemrendre terjesztettek fel.

A fegyvertelen katona (Hacksaw Ridge, 2016) - Kritika

3. Schindler listája (Schindler’s List, 1993)

Oskar Schindler (Liam Neeson) a második világháború során a németek által megszállt Lengyelországba kerül, ahol jó kapcsolatai és ügyeskedése révén megszerez egy gyárat. Zsidó származású könyvelője tanácsára kezd el zsidókat alkalmazni az üzemben, amely kiváló üzleti húzásnak tűnik, ám egy sokkal fontosabb oka is van: az alkalmazásába álló családokat így meg tudja menteni a deportálástól és a biztos haláltól. Az igaz történeten alapuló film egy megható történet arról, hogy egy ember is meg tudja változtatni a történelem menetét, ha képes az önfeláldozásra.

Schindler listája (Schindler's List, 1993)

2. Ryan közlegény megmentése (Saving Private Ryan, 1998)

Miután átélték az 1944 június 6-ai normandiai partraszállás borzalmait, Miller százados (Tom Hanks) és maroknyi csapata azt a rendkívül veszélyes feladatot kapja, hogy hatoljon be az ellenséges területre, és hozza vissza James Ryan (Matt Damon) közlegényt, akinek testvérei szinte ugyanabban az időben estek el a második világháború különböző frontjain. Ryan közlegény abban a szerencsében részesül, hogy a szerencsétlenségtől sújtott család utolsó fiaként hazatérhet a családjához. Ehhez azonban először Millernek és emberinek életük kockáztatásával meg kell őt találnia.

Ryan közlegény megmentése (Saving Private Ryan, 1998)

1. Az elit alakulat (Band of Brothers, 2001)

Az elit alakulat minden idők egyik legköltségesebb televíziós alkotása, a 10 epizód forgatása 125 millió dollárba került. A Stephen E. Ambrose történész és író könyvén alapuló történet betekintést enged a második világháborús amerikai különítmény 101. számú légi hadosztályának 506. számú ezredének mindennapjaiba, megdöbbentő hitelességgel mutatva be a frontvonalon harcoló katonák megpróbáltatásait.

Az elit alakulat (Band of Brothers, 2001)

A horrorisztikus végkifejlet ellenére a Cápa forgatása igazából jó buli volt (Fotók!)

(II. világháborús filmek történeteinek forrása ITT és ITT)

//batigoool//

Mentés

Mentés

Oldalak: 1 2 3 4 5


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·