FILMEZZUNK.HU
10 meglepő érdekesség, amit nem gondoltál volna Patrick Swayze-ről

10 meglepő érdekesség, amit nem gondoltál volna Patrick Swayze-ről

6033

Patrick Swayze érdekességek

Patrick Swayze egyik legnépszerűbb filmje az 1987-ben bemutatott Dirty Dancing volt, de az 1990-es Ghost című produkcióban is felejthetetlen alakítást nyújtott. Emlékezetest nyújtott még az Észak és Dél című kalandfilmsorozatban Kirstie Alley mellett. Karrierjének legutolsó állomása egy FBI ügynök, Charles Barker szerepe volt a The Beast című krimisorozatban. A sorozat szép sikereket ért el mind a közönség, mind a kritikusok körében, azonban Swayze már nem élhette meg a premiert, ugyanis 2009. szeptember 14-én hosszas küzdelem után szervezete feladta a harcot a hasnyálmirigyrákkal szemben. A fantasztikus színész a napokban ünnepelné 71. születésnapját, melynek alkalmából néhány érdekesség erejéig szeretnénk rá emlékezni.

Most ünnepelte volna 69. születésnapját Patrick Swayze – Felesége, Lisa Niemi így emlékezett meg róla

(1) Édesanyja, Patsy ismert táncos és koreográfus, aki Houstonban saját tánciskolát vezetett. Patrick Swayze már nagyon fiatalon vonzalmat mutatott a tánc iránt, és csakhamar New York különböző balettiskoláinak diákja lett. A siker nem váratott sokáig magára, Swayze ugyanis főszerepet kapott a Grease-ben, mely a Broadawyen számtalan előadást élt meg.

(2) Ezekben az időkben ösztöndíjat kapott a San Jacinto College-ra, és elkezdett színészetet tanulni. 1984-ben már Charlie Sheen oldalán láthatta őt a közönség a Vörös hajnalban (1984).

10 meglepő érdekesség, amit nem gondoltál volna Patrick Swayze-ről

(3) A világsikert végül a Piszkos tánc (1987) hozta meg számára, alakításáért pedig Golden Globe-díjra is jelölték. Patrick Swayze-nek meg kellett győznie Jennifer Greyt, hogy benne legyen a filmben, mivel a színésznő nagyon nem kedvelte a színészt korábbi forgatásaik miatt.

(4) Patrick Swayze-t szerződtették eredetileg Cash szerepére az 1989-es Tango és Cash című filmben, azonban ő visszamondta a szerepet az Országúti diszkó című film kedvéért. Külön érdekesség, hogy az Országúti diszkó két sztárja, Patrick Swayze és Ben Gazzara egyaránt hasnyálmirigyrákban hunytak el, Swayze 2009-ben, Gazzara 2012-ben.

14 Ikonikus film, ahol a szereplők ruhája ugyanolyan átgondolt volt, mint a párbeszédeik

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · ·