FILMEZZUNK.HU

Most ünnepli 54. születésnapját Matthew Perry – Íme 7 meglepő érdekesség a Jóbarátok sztárjáról

9236

Matthew Perry érdekességek

Matthew Perry amerikai-kanadai színész és producer. Legismertebb szerepe Chandler Bing karaktere volt a Jóbarátok című népszerű sorozatban, melyet 10 évadon keresztül alakított. Számos sorozatbeli alakítása mellett olyan filmekben is feltűnt, mint a Bolond szél fúj, a Bérgyilkos a szomszédom, a Pereld a nőt!, vagy a Megint 17. A színész a napokban ünnepli 54. születésnapját, melynek alkalmából összegyűjtöttünk az életéről hét érdekességet, amit valószínűleg még nem hallottál.

Jóbarátok (1994-2004)

1) Apja John Bennett Perry, amerikai színész, anyja a kanadai Suzanne Jane Louise Langford Perry Morrison, Pierre Trudeau kanadai miniszterelnök egy korábbi sajtótitkára. Szülei még az első születésnapja előtt elváltak, és Matthew édesanyjával Ottawába költözött.

2) Iskolás évei alatt versenyszerűen teniszezett, ám a színjátszás is érdekelte. 1984-ben, miután elvesztett egy fontos teniszmeccset, az utóbbi mellett döntött.

Matthew Perry érdekességek

3) A középiskola befejezése után apja próbálta meggyőzni őt, hogy menjen egyetemre, ám Matthew nem szándékozta folytatni tanulmányait. Ezért egyezséget kötöttek: ha egy éven belül nem sikerül stabil színészi állást találnia, akkor beiratozik a Dél-Kaliforniai Egyetemre. Egy héttel az érettségi után végül szerepet kapott a Second Chance című sorozatban.

4) 1993-ban úgy döntött, hogy saját projektbe kezd, és megírta a Maxwell’s House forgatókönyvét, melyet 1994-ben el is tudott adni a Universal Televisionnek, a producerek pedig zöld utat adtak a sorozatnak.  A széria hat fiatalról, kapcsolataikról és életútjukról szólt volna. Pont ebben az időben kezdte az NBC csatorna egy nagyon hasonló sorozat forgatását Jóbarátok címen. Az NBC producerei nem hagyták figyelmen kívül Matthew ötletét egy szinte azonos témájú sorozatról, és azonnal leszerződtették Chandler Bink szerepére.

Matthew Perry – 7 meglepő érdekesség a Jóbarátok sztárjáról

Oldalak: 1 2


Article Tags: · ·