FILMEZZUNK.HU
Folytatást kap Tom Hanks II. világháborús drámája, A Greyhound csatahajó

Folytatást kap Tom Hanks II. világháborús drámája, A Greyhound csatahajó

1606

Folytatást kap Tom Hanks II. világháborús drámája, A Greyhound csatahajó

Egy Tom Hanks-film esemény, főleg, ha nagyszabású háborús film, aminek moziban a helye, nem igaz? A Greyhound csatahajó alkotóinak balszerencséjére azonban beütött a koronavírus-járvány, ami miatt halasztani kellett ezt az alkotást, majd az Apple TV+-ra küldték, és a folytatását is az Apple gyártja majd le, úgyhogy valószínűleg ez is a streamingszolgáltató kínálatában fog debütálni.

A Deadline jelentette, hogy Tom Hanks és Gary Goetzman, A Greyhound csatahajó producere Playtone nevű közös gyártócégükön keresztül több projektre, illetve évre szóló exkluzív megállapodást kötöttek az Apple TV+-szal. Ennek keretében jön a második világháborús thriller folytatása, de számíthatunk sorozatokra, dokumentumfilmekre és más, nem szkriptelt tartalomra is világháborús témában, amelyek az Apple Studios, a Playtone és Steven Spielberg Amblin Television nevű formációja égisze alatt készülnek majd el.

Ez utóbbi gyártotta ugyebár az HBO klasszikusát, a Ryan közlegény megmentése nyomdokaiban haladó Az elit alakulatot (2001) és annak szellemi örökösét, a The Pacific – A hős alakulatot (2010). Ugyanezek a kompániák hozták tető alá amúgy a közelgő, szintén második világháborús, pilótás minisorozatot, a Masters of the Airt, amelyben Barry Keoghan és Austin Butler, a szintén Tom Hankes Elvis-film főszereplője játsszák a főszerepeket.

Tengeri hadviselés CGI módra | Kritika: A Greyhound csatahajó (2020)

A 2020. július 10-én bemutatott A Greyhound csatahajó C.S. Forester 1955-ös regénye, a The Good Shepherd alapján készült Aaron Schneider rendezésében. Tom Hanks ebben az amerikai haditengerészet egyik parancsnokát, Ernest Krause-t alakította, akinek a Greyhound kódnevű hajó fedélzetén kellett levezényelnie egy szövetséges kereskedelmi szállítókonvoj védelmét az Atlanti-óceánon a német tengeralattjárókkal szemben 1942-ben, az USA hadba lépése után.

A Greyhound csatahajó egyébként eredetileg 2019. március 22-én mutatkozott volna be a nagyközönségnek a Sony / Columbia logója alatt a mozikban, de először 2020 májusára, majd 2020 júniusára halasztották, hogy végül töröljék is a mozis bemutatóját a pandémia miatt. Az Apple jelentése szerint streamingszolgáltatója történetében a legjobb nyitóhétvégét produkálta a film, ami 2020 legnézettebb streamelt tartalmai közé került. Úgyhogy ezért is kap folytatást, amiről egyelőre több részlet nem derült ki.

John Travolta szeretettel emlékezett elhunyt fiára – A kis Jett most lenne 30 éves

(Via IGN Magyarország)


Article Tags: · · ·