FILMEZZUNK.HU
A legokosabb filmsztárok a világon

Elképesztően meglepő lista a világ 10 legokosabb színészéről

112391

3. Ben Stein

Egy komikus élete képes megmutatni a világnak, hogy lehet az ember nagyon okos, attól még, hogy megnevetteti az embereket. A legokosabb hírességek Hollywoodban bizonyítják, hogy a színész élet néha nem elég, és egy normális munka pedig egy másfajta elégedettséget ad.

A listánkon a 3. helyezett Ben Steinnel is ez a helyzet, aki magasra emelte lécet egy kicsit azzal, hogy ezen felül elnöki tanácsadó és beszédíró. Gazdaságot tanult a Columbia University-n, de Ben ezen kívül a Yale-n a búcsúbeszédet is elmondhatta a jogi diplomája megszerzése után. A gazdaság és a jog, ez tette ismertté őt az oktatás területén. Már jogi és akadémiai karrierje elején is ez adta neki az első tanári állást.

Ben Stein

Számos beszélgetős és játékos műsoráról híres, Ben ismert arról is, hogy tiszteletben álló tanítói időszakot tudhat a háta mögött, mint közgazdász, és jól ismert rovatvezető és vezető előadó a Tv-ben, változatos gazdasági és szociális kérdésekben. Ha eltekintünk a politikai és média karrierjétől, akkor is majdnem 30 különböző tárgyú könyv szerzőjének mondhatjuk, amik napjaink fontos problémáira hívják fel a figyelmet.

2. Dolph Lundgren

Tud-e egy akcióhős a fejlett izomzat és a fejlett értelmi képességek kombinációja lenni? Kényelmes lenne, ha az izmos srác, aki lever mindenkit és megmenti a napot, ezen kívül még intelligens is lenne. Dolph Lundgren bizonyítja, hogy az izmok méretéhez az agy mérete is hasonlóan nagy lehet.

Ez a különleges akcióhős, aki a legokosabb hírességek közé tartozik, akinek 160 feletti IQ-ja van, és 5 nyelven beszél, emellett több mint 40 akciófilmből álló lenyűgöző gyűjteménye van, mint szereplő. A hihetetlenül okos svéd filmsztár egy ösztöndíj segítségével kémiát tanult Washingtonban és a Clemson University-n és a diplomáját a Washington State University-n szerezte meg. A svéd színész ezután két évet a tengerészgyalogságnál töltött el és a Royal Institue of Technology-n folytatta a kémiával kapcsolatos tanulmányait és szerzett vegyészmérnöki diplomát. Ez a szokatlan terület fontos volt Dolph számára, mert egy évig Sydneyben tanult, ami alatt mester fokozatú vegyészmérnöki diplomát szerzett.

Dolph Lundgren

A színészi karrierje akkor kezdődött, amikor beiratkozott az MIT-re, az egyetem által adott Fulbright ösztöndíjjal. De a modellkedés és a frissen kezdett színész karrier miatt Dolphot kitették a neves egyetemről, hogy kövesse a vadi új és izgalmas filmes életét.

A kémia később is segített neki, hogy a tudás, – amit a fitnesz edzések közben szerzett-, segítségével piacra dobhassa saját vitaminjait és kiegészítőit. És könyvet is kiadott, hogy hogyan lehet fenntartani a testsúlyt fitnesz közben.

1. Natalie Portman

A legelső, egyben a “legokosabb” filmsztár a listánkon a híres Oscar-díjas színésznő, Natalie Portman, aki a női főszereplő a Thor című filmben. Natalie egy modell gyerek volt, lenyűgöző jegyekkel a suliban, olyan különböző nyelveket tanult a középiskolában, mint német, francia, japán és arab, miután héberül már a középiskolában megtanult.

A balett táncos a Fekete hattyúból, a Harvardon szerzett diplomát 2003-ban pszichológia szakon. Ezt követően a filmes karrierje virágzásnak indult, de azt nyilatkozta a sajtónak, inkább lesz okos, mint híres, és ebből kifolyólag vendégelőadó volt a terrorizmus és a terrorelhárítás témakörben valamint 2 tudományos kutatási cikket is írt.

Natalie Portman

A tudományos cikkek átmennek a normálisnak nevezett határon, az első a kifejező: “Egy egyszerű módszer arra, hogyan készít a hidrogén enzimeket a cukorból” címet kapta. A második pedig: “Az elülső lebeny aktvitása állandósult használat közben: Közeli infravörös tartományban végzett spektroszkópos vizsgálat adatai”.

Ez Natalie Portman tudományos munkássága, de a szociális és politikai életben is már több különböző helyzetben találta magát a legokosabb híresség, mint például: A remény nagykövete a FINCA Internationalnél, különböző elnökök választási kampányában részt vett, többek között Barack Obamáén is vagy épp beszédet tartott a mikrofinanszírozásról a hallgatóknak egy elit egyetemen.

A filmiparon kívüli élete tette őt a világ egyik vezető női aktivistájává, az átlagnál magasabb tudással rendelkezve és jelentős hatást gyakorolva a fiatalokra a társadalmunkban.

Maga a rendező, James Cameron válaszolta meg a Titanic legnagyobb kérdését

A legokosabb hírességek bemutatják, hogy milyen, ha a karakter és a jóság sikerességgel párosul, számos területen. Mit gondoltok? Vajon mit kell tenni, hogy felülmúljuk ezeket az okos és híres embereket? Várjuk hozzászólásokat itt, vagy Facebook oldalunkon a poszt alatt!

(Forrás: alux.com)

//Dexter//

Mentés

Mentés

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · ·