FILMEZZUNK.HU
12 motiváló film, amit minden apukának látni kell

12 motiváló film, amit minden apukának látni kell

14536

12 motiváló film, amit minden apukának látni kell

Mostani rovatunkban kifejezetten a családok vezetőinek szánt alkotásokat ajánlunk. Listánk olyan filmeket tartalmaz, amelyek segítenek egy picit jobban megértetni az apai szerep fontosságát. Következzen hát tizenkét felejthetetlen apás film!

1) Végszükség (John Q, 2002)

Mennyit ér egy szív? John Q. mindent odaadna azért, hogy fia új szívet kaphasson. Mike-nak sürgős szívátültetésre van szüksége, ám a munkanélküli férfi társadalombiztosítása nem terjed ki a gyerek kórházi kezelésére, az orvosok viszont nem kezdhetik meg a műtétet, amíg az apa nem fizet. John Q. világéletében becsületes ember volt. Ám a becsülete most azt kívánja, hogy eddig elképzelhetetlen eszközökhöz folyamodjon. Pisztolyt szerez. Lezárja az intenzív osztály kijáratát, túszul ejti az egész kórházi részleget, és fegyverrel kényszeríti az orvosokat: végezzék el az életmentő műtétet. A rendőrség csak egy szokásos túszszedési esetet lát az ügyben, és bevetésre indul. John Q. azonban a fiáért harcol. Életet akar menteni. Akár mások élete árán is.

Végszükség 2002

Személyes kedvenc színészem, Denzel Washington olyan alakítást nyújt ebben a felejthetetlen alkotásban, amely véglegesen a kedvencemmé tette. A Végszükség nem csak, hogy egy fantasztikusan komoly dráma, hanem mellette olyan krimi is egyben, ami még izgalmasabbá teszi a produkciót.

2) A boldogság nyomában (The Pursuit of Happyness, 2006)

A boldogságra való törekvés minden amerikai alkotmányos joga. Effelől hangyányi kétsége sincs az ígéretes tehetségű afroamerikai Chris Gardnernek sem, pedig nemrég csúnya véget értek sikeres brókerkarrierjéről szövögetett álmai. Nála helyezi el a bíróság a kisfiát, ám mire az ítéletet kimondják, a “nála” szó értelmét veszti: Christ kilakoltatják. Munkanélküli, hajléktalan apaként minden tőle telhetőt megtesz, hogy valamilyen biztonságot mégis nyújtson a kissrácnak. Ingyenkonyháktól szállókon át egészen vasútállomások mosdójáig visz az útjuk, miközben fedelet keresnek a fejük fölé. Gardner hihetetlen akaratereje végül megmutatja neki a kiutat a nélkülözésből, és sikerül munkát szereznie. Csodával határos módon gyakornoki állást kap, és egyre feljebb kapaszkodik a ranglétrán. Eltökéltsége és már-már emberfeletti képessége, amivel az életét irányítani tudja, meghozza gyümölcsét: olyannyira sikeres lesz, hogy saját brókercéget nyit, Gardner Rich és Társa néven.

A boldogság nyomában (The Pursuit of Happyness) 2006

Ha apás film, akkor A boldogság nyomában jut eszükbe először azoknak, akik már látták a filmet, Will Smith-el a főszerepben. A színész alakítása olyan nagyszerűre sikeredett, hogy Oscarra és Golden Globe-díjra is jelölték. A mozit az teszi még hitelesebbé, hogy a filmben játszott fia nem más, mint a valódi életben is a gyermeke, Jaden Smith.

3) Csapda (Snitch, 2013)

Az üzletember John Matthewst letaglózza a hír, hogy 18 éves fiára minimum tíz éves, kötelezően letöltendő börtönbüntetést róttak ki. A kamaszsrácot egy olyan csomaggal a kezében kapták el, amit egy barátjától vett át, és amiben tudtán kívül kábítószer volt. Amikor Jason elutasítja az ambiciózus államügyész, Joanne Keeghan ajánlatát, hogy büntetése enyhítéséért cserébe mártson be valakit, John megkéri Keeghant, hogy inkább hadd épüljön be ő egy drogkartellbe. Az elkeseredett apa beszivárog a könyörtelen Malik bandájába, de miközben megpróbálja megmenteni kamaszfiát, bajba sodor egy másik ártatlan embert. Amikor váratlanul leleplezi a mexikói drogkereskedelem egyik nagykutyáját, a már amúgy is veszélyes játszma tétje még nagyobb lesz.

Csapda (Snitch, 2013)

A Csapda megtörtént eseményeken alapul, és az apaság magasiskoláját mutatja be, Dwayne Johnson-al a főszerepben. Pontosan visszanézhetjük filmen keresztül is azt, amit a való életben nap, mint nap megtapasztalunk, azaz, hogy mi mindent megtennénk gyermekünkért.

4) Apafej (Big Daddy, 1999)

Sonny Koufax, az autópálya-díjbeszedő bizonyítani akarja szerelmének, hogy milyen felelősségteljes. Akár egy gyereket is rá lehet bízni. Örökbe fogadja az ötéves Juliant, a kisfiú azonban nem fér bele abba a képbe, amit magában dédelgetett a korabeli kis angyalkákról. Ráadásul a barátnője is ejti.

Apafej 1999

Adam Sandler gondoskodik arról, hogy legyen olyan apás film is, amin nem izgulnunk kell sorsok felől, amin nem a nagy és kiszámíthatatlan fordulatokban bízunk, hanem egyszerűen leülünk a képernyő elé és meglessük, hogy egy laza apuka, milyen humorosan, ám de komolyan tud felnevelni egy töpörtyűt.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · ·