FILMEZZUNK.HU
A legjobb thriller filmek

18 thriller, amit mindenképpen látnod kell

119906

13) Összeesküvés-elmélet (Conspiracy Theory, 1997)

Jerry nem emlékszik saját múltjára, csak halvány sejtései vannak, amelyek félelemmel töltik el. Taxisofőrként dolgozik, ügyfeleit útközben alaposan lefárasztja összeesküvés-elméleteivel. Szerinte minden mindennel összefügg, és sötét erők lapulnak a történések mögött. Szabadidejében saját kis újságot szerkeszt, hogy felhívja az emberek figyelmét. Egy csinos ügyvédnőhöz próbálja eljuttatni nézeteit, sikertelenül. Jerryt a titokzatos Dr. Jonas elrabolja, aki kormányzati pszichiáterként felfigyel a szokatlanul túlbuzgó sofőrre. Félbehagyott szupertitkos kísérlet körvonalai rajzolódnak ki, Jerry emlékei lassan összeállnak. Megmenekülése után az ügyvédnő kénytelen hinni a tényeknek: az ügy megoldása apja gyilkosságának és saját múltjának megértéséhez is elvezethet.

Összeesküvés-elmélet (Conspiracy Theory, 1997)

12) Az Argo-akció (Argo, 2012)

1979-ben Iránban forradalom tört ki, és a dühös tömeg megostromolta az Egyesült Államok teheráni nagykövetségét. Hat embernek sikerült kicsúsznia az ostromból, és elmenekültek a kanadai nagykövethez, de csak napok vagy órák kérdése volt, hogy mikor akadnak a nyomukra. Tony Mendez (Ben Affleck), CIA ügynök békés polgári mentőakciót tervezett, hogy hamis útlevelekkel kicsempéssze őket az országból.

Az Argo-akció 2012

11) A Keselyű három napja (Three Days of the Condor, 1975)

Joe Turner, a CIA egyik jelentéktelen alkalmazottja, elugrik pár percre a munkahelyéről, s visszatérvén, agyonlőve találja az összes munkatársát. Menekülnie kell, de számára ismeretlen emberek tovább üldözik. Csak később tudja meg ő is, hogy egy demokráciaellenes, hatalomra éhes csoport gyakorlatozott a saját soraiból való embereken; a szabad sajtó viszont minden bajra ír lehet.

A Keselyű három napja (Three Days of the Condor, 1975)

10) Memento (2000)

Leonard Shelby minden áron meg akarja találni azt, aki megerőszakolta és megölte a feleségét. Azonban gyógyíthatatlan betegsége miatt, nem képes friss élményeket tárolni a memóriájában. Hogy bosszút állhasson, dokumentálnia kell minden lépését, de a szálak bonyolódásával mindenki gyanússá válik, beleértve önmagát is.

TOP15 - Elgondolkodtató filmek

9) Hatodik érzék (The Sixth Sense, 1999)

Malcolm Crowe (Bruce Willis) kiváló gyermekpszichológus. Azonban egy este gyilkossági kísérlet áldozatává válik, mikor egy korábbi betege, akit nem sikerült meggyógyítania, megkeresi és megtámadja őt. A támadás után Crowe igyekszik új életet kezdeni. Ekkor találkozik a problémákkal küzdő 8 éves Cole-lal (Haley Joel Osment), aki sok szempontból hasonlít korábbi betegére. Crowe úgy gondolja, ha segít a gyermeken, feloldozást nyerhet, ám ehhez be kell férkőznie a bizalmába, és meg kell ismernie a szörnyű titkokat, amelyeket Cole rejteget.

Hatodik érzék (The Sixth Sense, 1999)

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·