FILMEZZUNK.HU
A legjobb thriller filmek

18 thriller, amit mindenképpen látnod kell

119900

4) Fogságban (Prisoners, 2013)

Keller Dover boldog családapa, feleségével épp hálaadási ebédre mennek barátaikhoz, a Birch házaspárhoz. Anna Dover és Joy Birch nagyon jó barátnők, és hajlamosak elkószálni a szülői tekintetek elől. A két fiatal lány már órák óta nem tért vissza egy sétáról, szüleik pedig sehol nem találják őket, így végül a rendőrséget is kihívják. A helyszínre érkező nyomozó az egyetlen nyomon elindulva letartóztatja a közelben parkoló gyanús lakókocsi sofőrjét, akit kellő bizonyítékok híján szabadon kell engednie. Keller Dover saját kezébe veszi az irányítást, csak egy cél lebeg a szeme előtt: megtalálni az embert, aki számára mindennél fontosabb.

Fogságban (Prisoners, 2013)

3) Magánbeszélgetés (The Conversation, 1974)

Harry Caul a legjobb lehallgató-szakember, akinek mindegy, kinek a megbízásából végzi titkos munkáját. Egyszer azonban váratlanul lelkifurdalása támad. Ezzel olyan lavinát indít el, amely õt is maga alá temeti.

Magánbeszélgetés (The Conversation, 1974)

2) Törvénytisztelő polgár (Law Abiding Citizen, 2009)

Clyde Shelton (Gerard Butler) rémálomba illő események elszenvedője lesz. 1999 egyik éjszakáján két betörő kirabolja, majd brutálisan megöli a szeme láttára feleségét és kislányát. Az elkövetőket elfogják, azonban a kirendelt ügyész, Nick Rice (Jamie Foxx) vádalkut köt az ügyben, és pont a fő bűnöst engedik szabadlábon. Clyde dühében félelmetes tervet eszel ki, hogy mindenkit megbüntessen, aki az igazságtalan büntető-végrehajtás rendszerét fenntartja és szolgálja.

Törvénytisztelő polgár (Law Abiding Citizen, 2009)

1) A bárányok hallgatnak (The Silence of the Lambs, 1991)

Clarice Starling (Jodie Foster) FBI-os karriejébe egy nagy kihívás érkezik, Dr. Hannibal Lecter (Anthony Hopkins) közelébe kell férkőznie, hogy rávegye segítsen megoldani egy ügyet, melyben Dr. Lecter módszereit utánozva “Buffalo Bill” gyilkol. A fiatal levadászott nőket megnyúzza, hogy ruhát készíthessen a bőrükből magának. A meggyilkolt nők torkában pedig  az átváltozás jelképét, a halálfejes pillangó gubóját hagyta névjegyként.

A bárányok hallgatnak

Rémisztő! Carrie Fisher szinte napra pontosan megjósolta a halála napját

Nektek melyik a kedvenc thriller filmetek? Írjátok meg nekünk hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben.

(Történetek forrása)

 //spencer//

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·