FILMEZZUNK.HU
10 színész, akik a való életben nagyon kedves emberek, de a filmvásznon remekül eljátsszák a rosszfiúk szerepét

10 színész, akik a való életben nagyon kedves emberek, de a filmvásznon remekül eljátsszák a rosszfiúk szerepét

688

10 színész, akik a való életben nagyon kedves emberek, de a filmvásznon remekül eljátsszák a rosszfiúk szerepét

A filmgyártásban a karakterek széles skálája mutatkozik be, akiket leginkább két csoportra lehet osztani. Hősökre és rosszfiúkra. Utóbbiak általában minden történetben antagonisták és azért felelnek, hogy akadályozzák a hősöket a siker felé vezető úton. Minden történetben van egy gazember, függetlenül attól, hogy mennyire félelmetesek vagy milyen gonosz tettet követnek el. A gazemberek képe fokozatosan változik a közönség életkorától függően. Amikor gyerekek voltunk, ezek a karakterek teljesen megrémisztettek bennünket olyannyira, hogy még rémálmok is gyötörhettek minket, főleg gyermekként. De ahogy felnőttünk, elkezdtünk fókuszálni a gazemberek más aspektusaira is, és rájöttünk, hogy gyakran bizony nem is olyan rosszak, mint ahogyan azt hiszik. Minden film bemutat egy gonosztevőt, akit a közönség imád utálni, és sok esetben sokkal érdekesebbnek bizonyulnak, mint a történet tényleges hősei.

A gazemberek alattomos, okos karakterek, akik a legapróbb részletekig megtervezik gonosz terveiket, tetteiket, és nem félnek megbántani azt, akire szükségük van, hogy megszerezzék azt, amit akarnak. Egy biztos. Egy filmben a gonosz karakterét eljátszani sokkal nagyobb kihívás, mint egy hős karakterével egyesülni. Azok, akik azonosulnak a sötét szerepek karaktereinek eljátszásával olyannyira ügyesen kell véghezvinniük, hogy közben a közönséget is elkápráztassák. Ráadásul, amikor egy színész egy gazembert alakít, a közönség nagy része hajlamos a színészt már-már ebbe a csoportba beskatulyázni. Sok-sok színész van, akik gazembereket játszottak pályafutásuk során, és akiknek személyisége nem is állhatna ennél messzebb igazi jellemvonásuktól. Íme 10 színész, akik pont ellenkezői annak a karakternek, amit a filmvásznon bemutatnak. Íme néhány színész, akiknek személyisége és az általuk eljátszott gonosztevők sarkos ellentétei egymásnak.

10. Rachel McAdams

10 erős női karakter, akik igazi példaképpé váltak

Rachel McAdams a Szerelmünk lapjai és Bajos csajok című filmekben nyújtott szerepeivel vált híressé. Utóbbiban Regina George-ot, az egyik legemlékezetesebb karakterét alakította. Regina a North Shore High School legnépszerűbb diákja volt, aki rendkívül manipulatív és komolytalan lány, akinek egyetlen érdeke, hogy megőrizze hatalmát és hírnevét a diákok körében. Született vezető, aki szívesen mutogatja fényűző életét mások előtt, és fontos neki, hogy felnézzenek rá. McAdams a valóságban viszont teljesen az ellenkezője. Olyannyira, hogy a színésznőnek még közösségi oldala sincs! McAdams szívesebben tartja magánéletét a munkáján kívül, de ez nem akadályozza meg abban, hogy minden egyes interjúban megmutassa édes, bájos és vidám természetét.

9. Willem Dafoe

Willem Dafoe és Tobey Maguire - Pókember (2002)

Willem Dafoe számos szerepet játszott karrierje során, és köztük sok gonosztevőt is. Rosszfiús karaktereiből a legemlékezetesebb Norman Osborn, akinek álneve a Zöld Manó. Ő a Pókember egyik legikonikusabb gonosztevője, egy hataloméhes, cinikus szörnyeteg, erősen szadista hajlamokkal, aki elképzelhetetlen dolgokat visz véghez, hogy megszerezze azt, amit akar. De a való életben Dafoe egyáltalán nem olyan félelmetes, mint karakterei. A színész a való életben bájos, szórakoztató. Paul Schrader filmrendező szerint, aki többször dolgozott Dafoe-val azt mondta a színészről, hogy öröm vele dolgozni, mert mindig hajlandó új dolgokat kipróbálni és kilépni a komfortzónájából.

8. Imelda Staunton

8. Imelda Staunton

A Harry Potter-filmsorozat arról is híres, hogy sok emlékezetes gonosztevő szerepel benne. Ami azt illeti, a főszereplő minden filmben megküzd Lord Voldemorttal és a halálfalók seregével. Ennek ellenére volt egy negatív karakter, akit a közönség még Voldemortnál is jobban utált: Dolores Umbridge. A macskákat és a rózsaszín színt szerető aranyos idős hölgy megjelenése mögé egy kegyetlen hatalommániás boszorkány bújt meg, aki nem habozik bántani a diákokat, csupán azért, hogy félelmet keltsen. Az Umbridge-et alakító színésznő a csodálatos Imelda Staunton a való életben egy kedves, nyugodt és empatikus emberi lény. Miközben nagyon jól szórakozott a gonosz karakter eljátszásán, néhány interjúban kijelentette, hogy küzdött azoknak a jeleneteknek az eljátszásával, amelyekben a karaktere fizikailag bántalmazta a gyerekeket.

7. Robert Englund

A Rémálom az Elm utcában című film még a főgonoszt alakító Robert Englundnak is rémálmokat okozott

Robert Englund a horror műfaj ikonja, Freddy Krueger sorozatgyilkos megformálásáról ismert a Rémálom az Elm utcában című filmsorozatból. Ez a karakter felbukkan áldozatai álmaiban, hogy megkínozza őket, majd később a való életben megöli őket. Ő egy szadista karakter, nagyon különleges humorérzékkel, akit kizárólag az ölni vágyás motiválja. A színész vicces és szellemes, amit minden interjújában és a rajongókkal való találkozásain megcsillogtat. Kimagasló karrierje és hatalmas népszerűsége ellenére Englund nem fél eljátszani bármilyen karaktert. Amikor megtudta, hogy a Duffer Brothers színészeket keres Victor Creel szerepére a Stranger Things 4. évadában, Englund küldött nekik egy videót, amelyen a saját fürdőkádjában adta elő a szerepet!

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · ·