FILMEZZUNK.HU
15 színész a '90-es évekből, akik már közel sem olyan híresek, mint régen

15 színész a ’90-es évekből, akik már közel sem olyan híresek, mint régen

970

15 színész a ’90-es évekből, akik már közel sem olyan híresek, mint régen

Sokan feltehettük már magunknak azt a kérdést, hogy: “Mi történt azokkal a színészekkel a ’90-es évek filmjéből?” Ahogy egyre távolabb kerülünk a ’90-es évektől, annál inkább izgathat minket ez a kérdés. Akkoriban hemzsegtek a tini szívtiprók és kasszasikerek voltak mindenhol. A kor popkultúrája annyira hatásos volt, hogy még ma is aktuális téma. A ’90-es évek nosztalgiája az elmúlt években újjáéledt, ami miatt a 30 évvel ezelőtti filmek, zenék és trendek még mindig a fejünk felett lebegnek. Vitathatatlan, hogy a ’90-es évek az évtized vége óta milyen nagy hatással voltak a médiára. A divatot erősen befolyásolja az évtized grunge és pop stílusa, a tévéműsorok következetesen utalnak a ’90-es évekre, a zenészek pedig a korszak leghíresebb popsztárjainak esztétikáját próbálják utánozni.

Természetesen, ahogy egyre távolodunk a ’90-es évektől, sokan eltöprengünk, hogy akkoriban a popkultúra milyen befolyásos és sajátos évtizedek is voltak. Sokan feltettük magunknak a kérdést: “Mi történt azokkal a színészekkel a ’90-es években?” Míg az az évtized tele volt popkulturális jelenségekkel, sajnos olyan sztárokkal is, akiknek híressége az évtized végével elhalványult. Íme tizenöt színész a ’90-es évekből, akik azóta eltűntek a reflektorfényből.

15. Alicia Silverstone

Döbbenetes átváltozás! Így néz ki most Alicia Silverstone, a 90-es évek gyönyörű színésznője

Alicia Silverstone a ’90-es évek tinimédiájának alappillére volt. Legismertebb szerepei Cher Horowitz szerepe a Spinédzserekben és Batgirl a Batman és Robinban. Sok fiatal bálványozta őt és a ’90-es években a tinik körének központi része volt. Silverstone azóta sem hagyta abba a színészetet, de azóta sem került annyira közel a reflektorfényhez, mint annak idején. Néhányan emlékezhetnek arra, hogy Silverstone mellékszerepben tűnt fel a 2017-es az Egy szent szarvas meggyilkolása című filmben, ahol Martin (Barry Keoghan) anyját alakította. Azóta olyan szerepekben láthattuk, mint az American Woman, vagy a Netflix The Babysitter’s Club című sorozat. De olyan kiemelkedő szerepeket, mint a ’90-es években, nem kapott.

14. Meg Ryan

Meg Ryan arca nagyon elcsúfult a sok plasztikától 35 év alatt

Meg Ryan a romantikus vígjátékok királynője volt a ’80-as évek végén és a ’90-es években. A ’80-as évek filmjeiben, például a Top Gunban és a Bűntény a támaszponton való kis szereplés után Ryan nagy sikert aratott Billy Crystal oldalán az 1989-es Harry és Sally-ben. Ezután Ryant tárt karokkal várták Hollywoodban. Sikere a ’90-es években töretlen volt. Olyan filmekben szerepelt, mint A szerelem hullámhosszán, A szerelem hálójában, a The Doors, vagy a Francia csók. A ’90-es években semmi sem állhatott Meg Ryan útjába. Azonban a 2000-es években végzett munkájának minősége folyamatosan romlott. A 2000-es évek a felejthető vagy kifejezetten rossz filmek évtizede volt számára, amelyekből gyakorlatilag semmi sem vezetett a 2010-es évekbe, így már nem kapott nagyobb szerepeket. Az elmúlt tizenkét évben csak néhány tévés szereplés jutott neki, így Meg Ryan gyakorlatilag visszavonult a színészettől.

13. Christian Slater

10 meglepő érdekesség, amit talán még nem tudtál Christian Slater-ről

Christian Slater először akkor mutatta meg dinamikus színészi képességeit, amikor ikonikusan szociopata középiskolás tinédzserként, Jason “JD” Deanként szerepelt Winona Ryder mellett a Gyilkos játékok című tinédzser fekete vígjátékban, majd a ’90-es években továbbra is népszerűségnek örvendett Hollywoodban. Robin Hood, a tolvajok fejedelme, az Interjú a vámpírral, a Tiszta románc és a Rés a pajzson című filmekben játszott főszerepekkel Slater úgy tűnt, hogy az iparág egyik leghíresebb szereplője lett. Noha a mai napig eléggé elfoglalt, és továbbra is jelen van a filmek és a televízió világában, Slater csillaga már nem olyan fényes, mint korábban. Leggyakrabban pedig csak az 1990-es években végzett munkájáról emlékeznek vissza rá. Christian feltűnt azóta a Rémálomgyár,  Milliókért a pokolba, Bobby Kennedy – A végzetes nap, Nymphomaniac és We Can Be Heroes című sorozatokban, valamint olyan műsorokban, mint az Archer, a Mocskos John, a Dr. Death és a Mr. Robot. Slater Archer Sylvant alakította a Fleishman bajban van-ban, hamarosan pedig A Spiderwick krónikák sorozatban fog szerepelni.

12. Rick Moranis

Szívszorító! Rick Moranis elárulta, hogy miért nem áll már 27 éve a kamerák elé

Az 1990-es években Rick Moranis volt az egyik leghíresebb komikus színész. Szerepelt néhány igen emlékezetes vígjátékban, mint például az Űrgolyókban, a Drágám, a kölykök összementek!-ben és a Szellemirtókban. A ’90-es években folytatódott a Drágám, a kölykök összementek! franchise és készített még néhány rövidfilmet is a Disney franchise-hoz. Moranis Hollywoodból való eltűnésének oka az volt, hogy a ’90-es évek végén Moranis elveszítette partnerét, aki rákban szenvedett és kénytelen volt feladni a színészetet, hogy felnevelhesse két gyereküket. Bár az emberek szívesen látták volna Moranist több filmben is, teljesen érthető, hogy miért kellett otthagynia a színészetet, és mindemellett csodálatra méltó, hogy a családját helyezte előtérbe.

11. Lara Flynn Boyle

A Twin Peaks sztárjának arcát brutálisan tönkretette a plasztika - Lara Flynn Boyle

A szenzációs színészi képességeiért és a szemet gyönyörködtető szépségéért egyaránt kiemelkedik Lara Flynn Boyle, aki Donna Haywardot alakította a dicséretes David Lynch-rejtélyes sorozatában, a Twin Peaksben, amely szerep lenyűgöző karriert indított el a színésznő számára. Ezt követően Mike Myers és Dana Carvey oldalán szerepelt a Wayne világa, a Bárhol ér a reggel, a Napéjegyenlőség, a Café Society és A boldogságtól ordítani című filmekben, majd visszatért a televíziózáshoz az Ügyvédek című jogi drámaműsorba, amiben 1997-2004-ig főszerepet kapott. Miután az alakváltó idegen, Serleena szerepét alakította a Men in Black – Sötét zsaruk 2.-ben, Boyle hollywoodi karrierje lelassult, mivel ezután már csak néhány filmben szerepelt, mint például a Vakok földjén vagy a Segítség, gyereket várok! című filmekben. Legutóbb, öt év kihagyás után láthattuk őt a 2020-as Death in Texas című akciófilmben.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · ·