FILMEZZUNK.HU
Ma lenne 50 éves Paul Walker - A 8 legemlékezetesebb filmjével emlékezünk rá

Ma lenne 50 éves Paul Walker – A 8 legemlékezetesebb filmjével emlékezünk rá

15804

4. Halálos hajsza (Running Scared, 2006)

Joey Gazelle (Paul Walker), a piti bűnöző azt a parancsot kapja a maffiától, hogy szabaduljon meg egy fegyvertől, amivel megöltek egy rendőrt. Joey ennek ellenére elrejti a pisztolyt a pincéjében, ahol Oleg (Cameron Bright), a fia egyik barátja megtalálja, és magához veszi azt. Oleg a fegyvert arra szeretné használni, hogy végezzen kegyetlen mostohaapjával, aki viszont egy másik maffia szervezet tagja. Oleg nyomában hamarosan ott liheg az orosz és az olasz maffia, valamint egy rendőr és Joey is.

3. Dicsőség zászlaja (Flags of Our Fathers, 2006)

1945-ben az amerikai hadsereg Ivo Dzsima szigetét ostrom alá vette. A mintegy húsz négyzetkilométeres szigetet mindössze tizenkétezer japán katona védte a többszörös túlerőben lévő amerikaiak ostromától. Végül hat katona kitűzhette az USA zászlaját az elfoglalt szigetre. A zászló kitűzését fényképen örökítették meg, ami a nagy és dicsőséges Amerika szimbólumává vált. A hat katona közül három tér haza a háború végeztével. A propaganda igyekszik hősöket csinálni belőlük, a katonákat viszont a megtörtént események rémálomként kísértik. Csak ők tudják valójában, mi történt a zászló kitűzése előtt.

Dicsőség zászlaja (Flags of Our Fathers, 2006)

2. Kutyahideg (Eight Below, 2006)

Tudósok és felfedezők kis csoportja a Déli-sarkvidéken végez kutatómunkát. A tél beköszönte előtt expedícióra indul a térképész Cooper és a geológus Davis. Vezetőjük és a nyolc szánhúzó kutya irányítója Jerry. Az út során a csapat egyik tagja balesetet szenved. Még éppen idejében érnek vissza a táborba ahhoz, hogy a közelgő vihar elől repülővel evakuálni tudják őket. A nyolc kutyát azonban kénytelenek magukra hagyni. Jerry megfogadja, hogy az első adandó alkalommal visszajön értük. Arra senki sem számít, hogy az évszázad vihara tör ki az Antarktiszon. A film megtörtént esetet dolgoz fel.

Kutyahideg 2006

Listánk ezüstérmese megtörtént eseményeket dolgoz fel.

1. Halálos iramban 1-7 (The Fast and the Furious, 2001-2015)

Dominic (Vin Diesel) életének nagy részét az autók és a gyorsulási versenyek teszik ki. A fiatal rendőr, Brian (Paul Walker) megpróbál beférkőzni Dominic köreibe, mert azt sejti, hogy az országúti fosztogató banda nyomára bukkanhat. A kezdeti riválisokból barátok lesznek, és együtt veszik fel a harcot a tolvajok ellen.

Halálos iramban (The Fast and the Furious, 2001)

Az aranyérmes egyszerűen nem lehet más, mint ez. Brian neve egybeforrt Paul-al. A 2001-ben készült első részt annyira szerette a közönség, hogy a tavalyi évben már a hetedik epizódot nézhettük, ami nem mellesleg minden idők egyik legjövedelmezőbb filmje is lett. Paul Walker a Halálos iramban hetedik részével méltóképpen búcsúzott közülünk.

Jean-Claude Van Damme végig be volt kokainozva egyik leghíresebb filmje forgatásán

Kihagytuk a kedvenc filmedet toplistánkból? Kérünk írd meg hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy neked mely Paul Walker produkció nyerte el legjobban a tetszésedet!

(Címlapkép forrása; Történetek forrása itt és itt; Érdekességek forrása)

//milos//

Oldalak: 1 2


Article Tags: · · · · · · · · ·