FILMEZZUNK.HU
A legjobb egyszereplős filmek

10 zseniális film, amit egy színész tett naggyá

26431

3. 127 óra (127 Hours, 2010)

Aron Ralston (James Franco) 2003-ban egyedül nekivág egy kanyontúrának a Utah állambeli Nemzeti Parkban. A férfi egy szerencsétlen mozdulat miatt lezuhan egy sziklahasédkba, és beszorul a karja. Először még próbál segítségeért kiabálnil, de a hasadék elnyeli a hangját, kimerülve igyekszik kitalálni, hogyan élhetné túl a helyzetet. A film Aron fogságának127 óráját dolgozza fel.

127 óra (127 Hours, 2010)

Tudtad, hogy?

… amikor Aron megtudta, hogy James Franco fogja őt alakítani elmondta, hogy biztosra veszi, hogy hitelesen el fogja tudni őt játszani?

2. Számkivetett (Cast Away, 2000)

Chuck Noland (Tom Hanks) sikeres menedzser a Fed Ex szállítási vállalatnál,  épp az ünnepek előtti utolsó szállítmányt kíséri, amikor a repülője lezuhan.  A szerencsétlenség valahol Malajzia szigetvilágában éri. Egyedüli túlélőként kell helyt állnia a vadonban, meg kell tanulnia fedelet építeni a feje fölé, élelmet szerezni, dacolni a természeti erőkkel és saját félelmeivel is. Idővel a hatóságok és szerettei is feladják keresését. Chuck mindent elkövet, hogy életben maradjon, sőt lépésről lépésre megtervezi menekülését . Négy év munkájával épít egy tutajt és nagy nehezen kijut az óceánra. Eszméletlenül hánykolódva egy ócenánjáró hajó talál rá. Visszatérése mindenkit megdöbbent, neki pedig újra meg kell találnia a helyét a világban. Modern Robinson történet.

Számkivetett (2000)

Tudtad, hogy?

… a forgatókönyvben Wilsonnak is volt szövege, hogy ezzel is segítsék Tom Hanks játékát?

1. Mentőexpedíció (The Martian, 2015)

Egy botanikus űrhajóst, Mark Watney-t halottnak hiszik társai, miután egy heves viharban nyomát vesztették. Watney túlélte a vihart, mely után egyedül találta magát egy idegen bolygón. Szerény ellátmánya nem tart ki sokáig, így csak a találékonyságára számíthat, ha üzenetet akar küldeni a Földre. Több millió kilométerrel arrébb a NASA és a nemzetközi tudósok csapata azon dolgozik, hogy hazahozzák a ’marsit’, miközben Watney társai egy lehetetlennek tűnő mentőakciót dolgoznak ki. Négy év múlva érkezik meg a bolygóra a felmentősereg, ám tartózkodási helyétől 3200 km-rel távolabb, így Watney útra kel, hogy éljen a hazatérés utolsó lehetőségével.

Mentőexpedíció - the martian

Tudtad, hogy?

… Matt Damon elsősorban azért mondott igent a filmre, mert kíváncsi volt, hogy milyen érzés, amikor csak egyedül van a kamerák előtt, nincsenek színésztársak, nincsen interakció?

Szívfacsaró fotót posztolt Heath Ledgerről a volt felesége, Michelle Williams

Ha ismersz Te is olyan produkciót, amit egyetlen egy színész alakítása tett naggyá és nem szerepel listánkon, kérünk írd meg nekünk hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben!

(Történetek és érdekességek forrása)

//spencer//

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · ·