FILMEZZUNK.HU
Most ünnepli 76. születésnapját Sam Neill - Íme 10 érdekesség, amit még nem tudtál a szülinapos színészről

Most ünnepli 76. születésnapját Sam Neill – Íme 10 érdekesség, amit még nem tudtál a szülinapos színészről

2270

Sam Neill érdekességek

Sam Neill, ír származású Golden Globe- és Emmy-díjra jelölt színész. Legismertebb szerepei Dr. Alan Grant a Jurassic Park-ból és Merlin az azonos című minisorozatból. A nagyszerű színész a napokban ünnepli 76. születésnapját, melynek alkalmából úgy gondoltuk, hogy itt az ideje egy picit jobban megismerkedni vele.

10 érdekesség, amit talán még nem tudtál Sam Neill-ről

1) Sam Neill Nigel John Dermot Neill néven látta meg a napvilágot Omagh-ban, Észak-Írországban. Az iskolában kezdte el magát Sam-nek hívatni, mert több Nigel nevű tanuló is volt.

2) Édesapja Új-Zélandról származott – családjáé volt az ország legnagyobb italkereskedése, a Neill and Co. Sam születésének idejében katonatiszt édesapja épp Észak-Írországban állomásozott.

10 érdekesség, amit talán még nem tudtál Sam Neill-ről

3) A család 1954-ben költözött vissza Új-Zélandra. Tanulmányait a christchurchi Christ’s College anglikán fiúiskolában folytatta, majd a University of Canterbury hallgatója lett. Angol irodalomból diplomázott a Victoria Universityn.

4) Tanulmányai befejeztével a New Zealand National Film Unitnál helyezkedett el rendezőként és színészként. Első főszerepei közé tartozott Harry Beecham karaktere a Ragyogó karrierem (1979) című romantikus drámában.

10 érdekesség, amit talán még nem tudtál Sam Neill-ről

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · ·