FILMEZZUNK.HU
10 megindító, igaz történeten alapuló film, egy kis rendezői változtatással

10 megindító, igaz történeten alapuló film, egy kis rendezői változtatással

13954

4) Szökés Alcatrazból (1979), Don Siegel

Igaz történeten alapuló filmek, egy kis rendezői változtatással

Ez egy olyan igaz történet alapján íródott film, amely szinte száz százalékban hű maradt a valóságban megtörténtekhez. Ennek talán az az oka, hogy a valóság meghaladja a fikciót, így semmi szükség nem volt bármi pluszt adni a filmhez a nézők megnyeréséhez. A film Frank Morris és testvérei, Clarence és John Anglin történetét dolgozza fel, akiknek sikerült megszökni Alcatrazból. Senki nem tudta, hogy vajon túlélték-e. Évekkel később viszont előkerült egy levél, amit állítólag Anglin írt és kifejtette benne, hogy mindhárman életben maradtak.

A jelenetek mind Alcatrazban készültek, bár volt egy apró változtatás. A szereplők cellái nem ugyanazok voltak, mint az eredeti foglyoké. A filmben látottak a C szektorhoz tartoztak, míg az eredeti cellák a B szektorhoz. Ha ellátogatsz Alcatrazba megláthatod a lyukat, amelyen át elmenekültek, illetve a papír és gipszfejeket, amivel eltakarták azt.

5) Hacsi, a leghűségesebb barát (2009), Lasse Hallström

Igaz történeten alapuló filmek, egy kis rendezői változtatással

A legszembetűnőbb különbség a valódi történet és a Hollywoodi feldolgozás között az, hogy a valóságban Tokióban, míg a filmben Amerikában zajlanak az események. Egy másik egyértelmű különbség az egyik karakter halálával kapcsolatos. Professzor Parker Ueno valójában agyvérzés következtében vesztette életét, míg a filmben szívrohamot kapott. Végül pedig Hacsit, a történet vitathatatlan főszereplőjét a filmben egy vonatállomáson találják,  míg a valóságban egy kisállat kereskedésben vették.

6) 127 óra (2010), Danny Boyle

Igaz történeten alapuló filmek, egy kis rendezői változtatással

Aron Ralston, a szörnyű történet mögött álló ember azt állította, hogy a film olyan valósághű, hogy akár dokumentumfilm is lehetne. Csak néhány apró változtatásokat hajtottak végre benne. Az egyik a film kezdőjelenetében található, amikor Ralston találkozik két túrázóval. A valóságban mindössze néhány technikát mutatott meg nekik és nem vezette őket egy rejtett lagúnához, ahogy azt a film bemutatja.

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · ·