FILMEZZUNK.HU
Ma lenne 85 éves a tragikusan elhunyt Romy Schneider – Íme 12 érdekesség az egykor szépséges színésznőről

Ma lenne 85 éves a tragikusan elhunyt Romy Schneider – Íme 12 érdekesség az egykor szépséges színésznőről

1175

Ma lenne 85 éves a tragikusan elhunyt Romy Schneider – Íme 12 érdekesség az egykor szépséges színésznőről

Ma ünnepelné 85. születésnapját Romy Schneider, aki a mozi világában felejthetetlen nyomot hagyott maga után. Az osztrák származású színésznő tehetsége és szépsége miatt vált ismertté, és filmjeiben való páratlan játéka a mai napig emlékezetes. Bár tragikus módon korán elhunyt, emléke tovább él életművében és a rajongók szívében. Ünnepeld velünk Romy Schneider emlékét, ismerd meg az alábbiakban összegyűjtött 12 érdekességet az egykori szépséges színésznőről.

Romy Schneider – Sissi, A magyarok királynője /Sissi, 1955/

1) Rosemarie Magdalena Albach-Retty 1938. szeptember 23-án született Bécsben igazi színész családban. Apai nagyanyja Rosa Albach-Retty, a Burgtheater híres színésznője volt, apja Wolf Albach-Retty és anyja Magda Schneider is szintén színészek voltak, így a kis Romy (mert hamarosan már mindenki csak ezen a becenéven szólította) hamar elhatározta, hogy ő is követi felmenőit a színészi pályán.

2) Romy és családja Bécsből Schönbau-ba költözött, ahova Magda szülei is elkísérték őket, így a kislány és két évvel fiatalabb öccse, Wolfi nevelésében is nagyban kivették a részüket a nagyszülők.

10 hollywoodi sztár, aki eljátszott egy szerepet, és az a valóságban is megtörtént vele

1955-ben így nézett ki Romy Schneider

3) Szülei 1945-ben elváltak, édesapja azonban már két évvel korábban elhagyta a családot, amely jelentősen meghatározta Romy későbbi életét.

4) 1949-ben került Elsbethenbe, a Goldstein Intézetbe és egyházi leányiskolába, ahol már egyre többször szövögette álmait a színészetről, ám mivel művészi vénával is megajándékozta az élet, egy kölni iparművészeti iskolába tervezett beiratkozni. Amikor azonban édesanyja új film forgatásába kezdett, Amikor a fehér orgona virágzik címmel, a film készítői javasolták neki, hogy kérje fel lányát egy szerepre. Romy boldogan mondott igent a felkérésre, így alig 15 évesen végre szerepelhetett élete első filmjében, 1953-ban, dicsérő kritikával fogadta a közönség és a szakma is.

Így néz ki Romy Schneider egyszem lánya: a 43 éves Sarah kiköpött édesanyja

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · ·