FILMEZZUNK.HU
10 érdekesség, amit talán még nem tudtál Marion Cotillard-ról

Most ünnepli 48. születésnapját Marion Cotillard – Íme 10 meglepő érdekesség a csodaszép színésznőről

5830

Marion Cotillard érdekességek

A Luc Besson produceri munkáját dicsérő, világszerte sikert aratott Taxi-sorozattal vált ismertté. Az elmúlt évek végre meghozták Marion Cotillard számára a kívánt áttörést: előbb Thierry Lhermitte, Samuel Bihan és Jeanne Balibar oldalán tűnt fel az Une affaire privée című filmben, majd Tim Burton Nagy Hal című munkájában lehetett a stáb tagja. Legnagyobb kritikai sikerét a Piaf és a Szövetségesek című filmekkel aratta. A csodálatos francia színésznő a napokban ünnepli születésnapját, melynek alkalmából itt az ideje egy picit jobban megismerkedni vele.

Marion Cotillard érdekességek

1) Színészcsaládba született. Édasapja Jean-Claude Cotillard színész és rendező, édesanyja Niseema Theillaud színésznő és drámatanár. A szülei foglalkozását tekintve nem meglepő, hogy Marion is a színészkedésre adta a fejét – már gyerekkorában szerepelt apja több darabjában.

2) Marion Orléansban végezte el a konzervatóriumot évfolyamelsőként, majd televíziós szerepekkel indult hivatásos pályája. Mivel kiváló énekhanggal rendelkezik, két lehetőség között kellett választania: vagy színésznő, vagy énekesnő lesz. Cotillard azonban az elsőt választotta, de filmjeiben több alkalommal énekelt.

Marion Cotillard

3)Első főszerepét a Chloé (1996) című tévéfilmben kapta, majd két évvel később a szélesebb közönség is megismerhette a nevét Gérard Pirés nemzetközileg is elismert filmjének, a Taxi (1998) című akcióvígjátéknak köszönhetően. A nagy sikerre való tekintettel két folytatás is készült (Taxi 2 – 2000, Taxi 3 – 2003). A színésznőt a franchise mindhárom részében Lilly szerepében láthattuk.

4)2001-ben a Búcsúdal című drámában nyújtott alakításáért már másodszor jelölték a nívós César-díjra, és hamarosan már az amerikai közönség előtt is debütálhatott a Nagy Hal (2003) című filmben, melyben Ewan McGregor és Helena Bonham Carter oldalán tűnt fel.

Marion Cotillard érdekességek

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · ·