FILMEZZUNK.HU

12 meglepő tény, amit nem tudtál Julie Andrews-ról

10982

Julie Andrews érdekességek

A filmvászon koronázatlan királynője. A megtestesült elegancia és kecsesség. Mindannyiunk tiszteletbeli nagymamája. Sok gyerekkori kedvencünk karaktere Julie Andrews személyében kelt életre. Mary Poppins vagy a Muzsika hangjának szeleburdian életvidám, mégis felelősségteljes és szerethető Maria-ja azonnal a szívünkhöz nőtt. Julie Andrews sikerei és tartalmas életműve mögött eddig kevésbé ismert küzdelmek rejtőznek. Ő az a színésznő, akinek igazán van mit mesélnie.

Julie Andrews (1935-)

1) Rendkívül nehéz gyerekkora volt. Édesanyja, Barbara Morris alkoholista volt, a mostohaapja által elkövetni kívánt bántalmazásról nem is beszélve. Andrews azonban megtalálta a béke szigetét vér szerinti édesapjával, Ted Wells-szel való meghitt kapcsolatában.

2) Már gyerekként kenyérkeresővé vált. Anyjával és mostohaapjával számos alkalommal utcai színészként volt kénytelen fellépni. Fiatalabb testvérei nevelésében is oroszlánrészt vállalt. A gondtalan gyermekkor helyett hatalmas súly nehezedett a vállára.

12 meglepő tény, amit nem tudtál Julie Andrews-ról

Julie már gyerekként kenyérkeresővé vált

3) Nem az a férfi volt a vér szerinti apja, aki felnevelte. Egy délután a barátainak énekelt. Akkor még nem sejtette, hogy valójában annak a családnak a feje az ő igazi apja, amelyiknél vendégül látták aznap. Ennek ellenére Ted Wells-t szerette édesapjaként.

4) A legkevésbé sem leányálomnak nevezhető gyermekkor után a mára már klasszikussá vált My Fair Lady hozta el neki az áttörést. Andrews hangszalagjait meglehetősen igénybe vette a sok Broadway-en bemutatott előadás, de a musical hatalmas sikert aratott. Andrews egyetlen bánata az lett, hogy a mozifilmben már nem ő, hanem Audrey Hepburn kapta meg Eliza Doolittle szerepét.

12 meglepő tény, amit nem tudtál Julie Andrews-ról

Eliza Doolittle szerepében a My Fair Lady című musicalben

Oldalak: 1 2


Article Tags: · · · ·