FILMEZZUNK.HU
A fantasztikus Roger Moore 10 legnagyszerűbb filmje

A fantasztikus Roger Moore 10 legnagyszerűbb filmje

14133

Roger Moore legjobb filmjei

A valaha volt egyik legismertebb angol színész Sir Roger Moore. Legismertebb szerepe az Angyal című sorozatban volt, ahol Simon Templar bőrébe bújt. Emellett 7 James Bond filmben alakította a 007 -es ügynököt. Roger Moore 1927. október 14-én született egy londoni külvárosban, szerény családi körülmények között. Egyetlen gyermek volt a családban, édesapja George Moore rendőr volt, édesanyja Lillian, háztartásbeli. Karrierje kezdetén dolgozott grafikusként, fotómodellként, filmstatisztaként. 2017-ben bekövetkezett haláláig több, mint 60 filmben és tévésorozatban szerepelt. Az általunk 10 legjobban kedvelt filmjével emlékezünk a legendás színészre. Toplistánk kizárólag saját véleményen alapszik!

Kihagytuk kedvenc filmedet? Kérünk írd meg hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy neked mely Roger Moore produkció nyerte el legjobban a tetszésedet!

10. Polipka (Octopussy, 1983)

A Brit Titkosszolgálat egyik ügynöke lélekszakadva menekül Kelet-Berlinen át az Angol Nagykövetség felé. Nyomában egy utazó cirkusz késdobáló testvérpárja – profi gyilkosok. Az ügynök nem éli túl az akciót, de zsákmányát, amiért életével fizetett, még sikerül eljuttatnia a követségre. A cári Oroszország egy ritka kincséről, egy gyémánttal ékesített Faberge tojásról van szó – pontosabban a megfizethetetlen műkincs egy tökéletes hamisítványáról. Bond feladata kideríteni, milyen nyomot talált meggyilkolt kollégája és kinek állt érdekében eltenni őt láb alól. Amikor egy aukción egy utazó cirkusz helyettes igazgatója, Kamal hihetetlen áron megvásárolja a Faberge gyűjtemény egy további darabját, a 007-es gyanút fog.

Roger Moore 10 legemlékezetesebb filmje

Tudtad, hogy…?

Szó volt róla, hogy a Polipkában Roger Moore helyett más alakítja majd James Bond karakterét, ám amikor a film készítői megtudták, hogy készül egy konkurens film (Soha ne mondd, hogy soha), úgy döntöttek, marad az eredeti felállás, nem kockáztattak egy új színésszel. Roger Moore 6. alkalommal alakította James Bond-ot ebben a filmben.

9. 25 millió fontos váltságdíj (North Sea Hijack, 1980)

Rufus Excalibur (Roger Moore), a víz alatti szabotázsakciók szakértője könnyűbúvárokat oktat. Nem is sejti, hogy hamarosan veszélyes bevetésre szólítják. Az Esther nevű szállítóhajót a tengeren bűnözők kerítik hatalmukba, és 25 millió dollárt követelnek az angol kormánytól 24 órán belül. Rufus bevetését siker koronázza.

25 millió fontos váltságdíj (North Sea Hijack, 1980)

8. Minden lében két kanál (The Persuaders!, 1974)

Brett (Roger Moore) és Danny (Tony Curtis) egy hotelban találkoznak először, ahová egy névtelen meghívására érkeznek, majd némi csetepaté után letartóztatják őket. Fulton (Laurence Naismith) bíró beleegyezik a szabadon bocsátásukba azzal a feltétellel, ha segítenek neki annak a bűnözőnek a testvérét követni, aki két évvel ezelőtt megrendezte saját halálát. Két választásuk van: beleegyeznek, vagy mehetnek a börtönbe.

7. Az Angyal elrablása (The Fiction Makers, 1968)

A híres krimiírót, Amos Kleint (Sylvia Syms) senki sem ismeri, még a kiadója sem. Angyal (Roger Moore) azonban nyomára bukkan és megtudja, hogy az író valójában egy csinos fiatal nő. Egy gengszterbanda abban a reményben rabolja el az írónőt és Angyalt, hogy a foglyul ejtett “páros” ötleteivel segíteni fogja újabb “akciójukat”. A banditák azt hiszik, hogy Angyal az író, Amos pedig a titkárnője.

Az Angyal elrablása (The Fiction Makers, 1968)

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · ·