FILMEZZUNK.HU
Filmek, amiktől jobban vágysz az életre

18 nagyszerű film, ha nehéz időszakon mennél keresztül

28229

7. A család kicsi kincse (Little Miss Sunshine, 2006)

Olive családjában minden nap kaland. A kislány apja, Richard a Föld legszerencsétlenebb karriertanácsadója. Az irodalomtanár Frank nagybácsi egy viszonzatlan szerelem miatt öngyilkossági kísérletet követett el. Dwayne, Olive bátyja, hallgatási fogadalmat tett, hogy bizonyítsa elszántságát, hogy pilótának készül, emellett rajong a német filozófiáért.  Egyedül a nagypapa, Edwin boldog és vidám, ebben azonban nagy szerepe van heroinüggőségének, szexmániájának, illetve annak, hogy végre kikerült az öregek otthonából. A sors úgy hozza, hogy egy nap ez a sok fura figura elindul egy rozoga kisbusszal a napfényes Kaliforniába, hogy Olive részt vehessen A család kicsi kincse című vetélkedőn.

A család kicsi kincse (Little Miss Sunshine, 2006)

8. A jövő kezdete (Pay It Forward, 2000)

Az iskolába új tanár (Kevin Spacey) érkezik, aki azt a szokatlan házi feladatot adja a diákoknak, hogy váltsák meg a világot. Aki tesz valamit, amitől a világ jobb lesz, az jó jegyet kap év végén. A viccet Trevor (Haley Joel Osment) komolyan veszi, azt tervezi, hogy segít három emberen, akikkel megígérteti, hogy további három emberen segítsenek. Így lépésről lépésre elborítja majd a Földet a jóindulat. Trevor első lépése, hogy otthonába fogad egy hajléktalant. Édesanyja persze nem tűri ezt, kidobja a fickót. Trevor viszont nem adja fel, további jótetteket tervez.

A jövő kezdete 2000

9. Álom luxuskivitelben (Breakfast at Tiffany’s, 1961)

A fiatal, reményteli, ám mégis titokzatos Holly (Audrey Hepburn) a fiatal lányok nagyvilági életét éli New York városában, ahol egyre másra járja a különböző partikat, és fogyasztja a gazdag udvarlókat. Mindez azonban megváltozik, mikor megismerkedik a szomszédjába költöző, hóbortos íróval (George Peppard), aki ráébreszti arra, mi az igazán lényeges az életben.

Érdekességek az Álom luxuskivitelben című filmről

10. Út a vadonba (Into the Wild, 2007)

Egy szép nap csak úgy fogod magad, belegyömöszölöd a hátizsákodba a legszükségesebb holmikat, elhajítod az irataidat, és nekivágsz az útnak, hogy megtaláld a kék égnek azt a darabkáját, ami hiányzik az életed kirakósjátékából. Pont erre a szép feladatra vállalkozik az ifjú Chris McCandless, mikor elindul 1990 nyarán, abban reménykedve, hogy Alaszka semmihez sem hasonlítható levegője őt is végtelenül szabaddá teszi. Maga mögött hagyva sikert, pénzt, csillogást, és egy hasonlóan lázadó szellemű nővért, Chris gyalog és stoppal két éven át járta és fedezte fel Amerikát, mielőtt bekövetkezett volna tragikus halála, amit részben az éhezés, részben mérgezés okozott, valahol az alaszkai Denali Nemzeti Park peremén…

Út a vadonba /Into the Wild, 2007/

11. A szeretet szimfóniája (August Rush, 2007)

A fiatal ír gitáros egy nap találkozik egy csellistával New Yorkban. A talákozásból egy gyermek fogan, August Rush, ám a fiú árvaként nő fel. A különleges zenei tehetséggel megáldott gyermek tehetségét arra használja fel, hogy megkeresse szüleit. Egy nap, egy idegen férfiben, Wizardban segítségre akad, és együtt indulnak utukra.

A szeretet szimfóniája (August Rush, 2007)

12. Benjamin Button különös élete (The Curious Case of Benjamin Button, 2008)

Bejamin Button különös körülmények között született – és még különösebb élet jutott neki. Amikor ismeretlen kezek későbbi nevelőszülei küszöbére helyezik pólyáját, egy aggastyán újszülöttet bíznak a sorsra. A fiú csöpp, de nyolcvan éves. Őszen, kopaszon, meggörnyedve jár iskolába, ám ahogy telik az idő, izmai ruganyosabbá, bőre simábbá, arca mosolygósabbá válik. Számára visszafelé járnak az órák. Csak egy barátja van: egy a kislány, aki meglátja a vén ifjoncban a lehetetlen szépségét – és kitart mellette élete végéig.

Benjamin Button különös élete 2008

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·