FILMEZZUNK.HU
Filmek, amiktől jobban vágysz az életre

18 nagyszerű film, ha nehéz időszakon mennél keresztül

28227

13. A király beszéde (The King’s Speech, 2010)

A film VI. György király – aki II. Erzsébet királynő édesapja – történetét meséli el. Miután bátyja, VIII. Eduárd lemond, György vonakodva foglalja el a trónt. Különös probléma sújtja őt: meglehetősen dadog, ezért retteg a nyilvános szereplésektől. Beszédhibájának legyőzéséhez elfogadja egy beszédterapeuta (mai szóval logopédus), Lionel Logue segítségét. A specialista szokatlan módszereinek, valamint a két férfi között kialakult különös barátságnak köszönhetően György önmagára talál, olyannyira, hogy végül bátran vezeti országát, Nagy-Britanniát a II. világháború zavaros időszakában.

A király beszéde (The King's Speech, 2010)

14. Nagy hal (Big Fish, 2003)

Edward Bloom, az alabamai ügynök mágikus kalandokkal színezte ki egyhangú életét, melynek most végére ért. Történeteiben gyermekkora óta valóság és kitaláció kavarog: boszorkánnyal, óriással, sziámi ikernővel parolázott. Fiát, Willt a fantáziavilágban való kétkedés egészen Európáig űzte. Ám a végórán Bloom köré sereglik az egész család: Sandra, a szerető feleség, a várandós francia meny és a szkeptikus fiú. Tekintetével a túlvilági partokat fürkészve az öreg Bloom újra feleleveníti élete legendáit, sorra veszi kalandjait és hőseit, hogy végtére kiderüljön: nincs valóság. Ő találta ki.

Nagy hal (Big Fish, 2003)

15. Terminál (The Terminal, 2004)

A kelet-európai Viktor Navorski kénytelen a New York-i repülőtéren dekkolni (méghozzá irgalmatlanul hosszú ideig), mert országában polgárháború dúl, és ezért ő, szegény kis állampolgár, diplomáciailag persona non gratává, azaz nem kívánatos személlyé válik. A szituáció abszurd, sőt tragikus, hősünk azonban feltalálja magát, s igyekszik kellemesen átvészelni a kínos bizonytalanságot.

Terminál (2004)

16. Vörös kutya (Red Dog, 2011)

Red Dog, az ausztrál pásztorkutya összebarátkozik egy kietlen bányatelepen élő kis kolóniával. A telepen szinte mindenki magáénak tekinti a négylábút, ám ő igazából senkihez sem tartozik, mindaddig míg egy szép napon gazdát választ magának John Grant személyében. Egy szerencsétlen baleset azonban elszakítja őket egymástól, és Red Dog elindul földön, vízen, levegőben, hogy körbeutazza fél Ausztráliát, gazdáját megkeresni…

Vörös kutya /Red Dog, 2011/

17. Napos oldal (The Silver Linings Playbook, 2012)

Pat (Bradley Cooper) 8 hónapot töltött elmegyógyintézetben idegösszeroppanása miatt, ezalatt feleségét, állását és házát is elvesztette, mégis bizakodva áll az újrakezdéshez. Szüleihez költözik, akik nem igazán tudják, hogyan kezeljék a helyzetet, és csak arra vágynak, hogy Pat ismét saját lábára álljon. Azonban feltűnik Tiffany (Jennifer Lawrence), aki üzletet köt Pattel: segít neki visszaszerezni feleségét, ha Pat viszonozza a szívességet. Azonban az idő múlásával egyre közelebb kerülnek egymáshoz.

Napos oldal /Silver Linings Playbook, 2012/

18. A bakancslista (The Bucket List, 2007)

Edward Cole és Carter Chambers haldokló rákbetegek, akik listát írnak arról, hogy mi mindent kell még elintézniük a haláluk előtt. Ezután megszöknek a klinikáról, hogy életük utolsó nagy kalandjaként körbeutazzák a világot. Beutazzák Amerikát, száguldanak, ejtőernyővel ugranak, rég látott rokonokat látogatnak meg… nincs mit veszteniük, és sokat nyerhetnek. Például egy új barátot.

A bakancslista (The Bucket List, 2007)

Már 7 éve, hogy Bud Spencer meghalt – Lányai így emlékeztek meg a legendás olasz pofonosztóról

(Forrás: brightside; Filmek történeteinek forrása ITT és ITT)

//spencer//

Mentés

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·