FILMEZZUNK.HU
Sírós filmek, melyeken biztosan előkerül a zsebkendő

18 film, aminek a végén garantáltan elbőgöd magad

659

15. A csíkos pizsamás fiú (The Boy in the Striped Pyjamas, 2008)

A magányos kisfiú, Bruno a II. világháború ideje alatt éli gyerekkorát. Apját, az SS-tisztet áthelyezik Berlinből vidékre, a fiú pedig még inkább elszigetelődik a külvilágtól. Kíváncsiságtól hajtva elszökik, és a közeli “tanyánál” kószál, mikor találkozik a vele egykorú Shmuellel, aki furcsa módon a drótkerítés túlsó oldalán lakik, és mindig csíkos pizsamát hord. Kettejük barátsága örökre megváltoztatja Bruno életét, aki kénytelen rájönni, hogy milyen szörnyűségek zajlanak a körülötte lévő világban.

A csíkos pizsamás fiú (The Boy in the Striped Pyjamas, 2008)

16. Rekviem egy álomért (Requiem for a Dream, 2000)

Harry (Jared Leto) kedvenc elfoglaltsága, hogy barátjával, Tyrone-nal (Marlon Wayans) és szerelmével, Marionnal (Jennifer Connelly) tölti idejét. Mindhárman heroinfüggők, életüket egyedül a kábítószer határozza meg. Eközben Harry anyja,  Sara (Ellen Burstyn) egy egyszerű háziasszony, arról álmodozik, hogy bekerül a tévébe, ezért drasztikus fogyókúrába kezd, nem sejtve, hogy a tabletták függővé teszik. A négyszereplős dráma középpontjában a függőség áll, amitől szabadulni csak olyan áron lehet, amit nem biztos, hogy érdemes megfizetni.

Rekviem egy álomért (Requiem for a Dream, 2000)

17. Séta a múltba (A Walk to Remember, 2002)

Landon (Shane West) a középiskolában igazi menő arcnak számít. A legnagyobb örömöt az jelenti számára, ha a gyengébbekkel gonoszkodhat. Ám egyszer balul sül el egy tréfája, és büntetésként közösségi munkát kell végeznie. Részt kell vennie a színdarabban, korrepetálnia kell a többieket, és hasonló, nem túl menő feladatokat kell ellátnia. Eközben ismerkedik meg Jamie-vel (Mandy Moore), aki az iskola csodabogarának számít. A lány elvarázsolja Landont.

Séta a múltba

18. A rettenthetetlen (Braveheart, 1995)

Sir William Wallace a skót tröténelem egyik legemblematikusabb figurája. Hosszú távollét után hazaérkezvén szembesül azzal, hogy  országában a kegyetlen I. Edward, angol király uralkodása miatt kaotikus állapotok uralkodnak. Hosszú rábeszélés és hősies példamutatás árán hadsereggé kovácsolja a hitehagyott skót népet, és a sereg élén csatába indul a szabadságért.

Mel Gibson

Whoopi Goldberg visszatérhet az Apáca show 3 főszerepében!

Ha ismertek még sírós filmeket, osszátok meg velünk cikkünk alatt hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben!

(Sírós filmek történeteinek forrása: mafab.hu)

//spencer//

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·