FILMEZZUNK.HU
Ma ünnepli 80. születésnapját Catherine Deneuve - Íme 10 meglepő érdekesség a legendás francia színésznőről

Ma ünnepli 80. születésnapját Catherine Deneuve – Íme 10 meglepő érdekesség a legendás francia színésznőről

630

Ma ünnepli 80. születésnapját Catherine Deneuve – Íme 10 meglepő érdekesség a legendás francia színésznőről

A napokban a világ az egyik legnagyobb filmikon, Catherine Deneuve 80. születésnapját ünnepli. Ez alkalomból szeretnénk egy pillantást vetni az élete és karrierje néhány meglepő és érdekes részletére. Catherine Deneuve páratlanul tehetséges színésznő, aki a francia és a nemzetközi film világában is maradandót alkotott. Íme 10 meglepő érdekesség a legendás francia színésznőről.

Catherine Deneuve (74 éves)

(1) A színésznő Catherine Fabienne Dorleac néven látta meg a napvilágot, 1943. október 22-én Párizsban, Franciaországban.

(2) Igazi filmes dinasztiából származik. Apja, Maurice Teynac színházi és filmes színész, később a Paramount Pictures filmstúdió szinkronrendezője volt. Anyja, Renée Deneuve ugyancsak színész volt, nagyanyja pedig színházi súgó.

Catherine Deneuve

Catherine Deneuve kislány korában

(3) Deneuve 13 évesen debütált a divatvilágban, mint modell. Hamar felismerték szépségét és tehetségét, ami később a filmiparban is érvényesült.

(4) Első komolyabb szerepét a Cherbourg-i esernyők (1964) című filmmusicalben kapta, egy évre rá pedig már Roman Polanski kultikus filmjében, az Iszonyatban (1965) tűnt fel.

15 szépség ikon a 20. századból, akik ma is könnyedén meghódítanák az emberek szívét

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · ·