FILMEZZUNK.HU
10 érdekesség, amit talán még nem tudtál Carrie Fisherről

Most lenne 67 éves Carrie Fisher – Íme 10 érdekesség, amit talán még nem tudtál róla

8940

Érdekességek Carrie Fisher színésznőről

Carrie Fisher, születési nevén Carrie Frances Fisher 1956. október 21-én született, azaz a napokban ünnepelné a 67. születésnapját. Ismertséget Leia Organa hercegnő szerepe hozott neki az eredeti Csillagok háborúja trilógiában, amiben többek között Mark Hamill-lel és Harrison Forddal játszik együtt. A Beverly Hillsben született színésznőre emlékezünk.

10 érdekesség, amit talán még nem tudtál Carrie Fisherről

Szülők

Eddie Fisher énekes és Debbie Reynolds színésznő gyermekeként született. Nagyszülei apai ágon oroszországi zsidó bevándorlók voltak. Amikor Carrie két éves volt, szülei elváltak, és apja Elizabeth Taylor színésznőt vette el feleségül.

Korai évek

Szülei úgy gondoltak, hogy Carrie is a családi üzletbe fog beszállni. A Beverly Hills gimnázium diákja volt, de később otthagyta, és édesanyjával járta az országot.

Első megmérettetés

Első színészi szereplése az Irene című, 1973-as Broadway-darabban volt, amelyben a főszerepet anyja játszotta.

10 érdekesség, amit talán még nem tudtál Carrie Fisherről

Színészi iskola

A 70-es évek elején beiratkozott a London’s Central School nyelv- és drámaszakára, ahol 18 hónapig tanult. Első szereplésére 1975-ben, a Sampon című Hal Ashby-filmben került sor, olyan sztárokkal, mint Warren Beatty, Goldie Hawn és Lee Grant.

Sztárrá válás

1977-ben megkapta a Csillagok háborúja című filmben Leia Organa hercegnő szerepét. A filmben többek között Mark Hamill-lel és Harrison Forddal játszott együtt. A Csillagok háborújának átütő sikere után vált igazán híressé. Leia hercegnő karaktere igazi árucikké vált: a műanyagból készült figurák valósággal elárasztották az Egyesült Államok játékboltjait. 1978-ban ismét Leia hercegnő szerepét játszotta a Star Wars Holiday Special című tévéfilmben.

Oldalak: 1 2


Article Tags: · · · · · · · · · ·