FILMEZZUNK.HU
10 meglepő dolog, amit nem tudtál Winona Ryder-ről

10 meglepő dolog, amit nem tudtál Winona Ryder-ről

6011

Winona Ryder érdekességek

Winona Ryder a filmes pályafutását 1986-ban kezdte a Lucas című filmmel, amit olyan nagy sikerű alkotások követtek, mint például a Beetlejuice, Ollókezű Edward, Az ártatlanság kora, Észvesztő, a Fekete hattyú vagy a Stranger Things című sorozat. Alábbi cikkünkben a színésznőről gyűjtöttünk össze néhány meglepő dolgot, ugyanis a napokban ünnepli születésnapját.

Winona Ryder érdekességek

1) Winona Laura Horowitz 1971. október 29-én született egy Winona nevű kis faluban, melyről nevét is kapta. Észak-Kaliforniában egy elszigetelt farmon nevelkedett, ahol áram sem volt.

2) A színésznő a neves pszichológus és író Timothy Leary ükunokája. Szülei jó barátságot ápoltak a beat nemzedék egyik legikonikusabb alakjával, a költő Allen Ginsberggel.

Winona Ryder érdekességek

3) Tizenhárom évesen a Sivatagi felhő (1986) meghallgatására jelentkezett, és bár a szerepet nem kapta meg, felfigyelt rá a népszerű rendező, David Seltzer.

4) Ennek köszönhetően lehetőséget kapott Seltzer Lucas (1986) című filmjében, melyet a nagysikerű Beetlejuice – Kísértethistória (1988), majd a Tim Burton rendezésével bemutatott Ollókezű Edward (1990) követett. Winona ebben az időszakban Johnny Deppel alkotott egy párt, akit utóbbi filmje forgatásán ismert meg. Winona Ryder azért, hogy részt játszhasson az Ollókezű Edwardban, lemondta A keresztapa III. egyik szerepét. Döntésében nagyban befolyásolta Johnny Depp, aki hosszas rábeszélés után tudta csak meggyőzni a színésznőt.

16 hollywoodi szerelmespár, akik egykoron együtt voltak

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · ·