FILMEZZUNK.HU
Matthew McConaughey legjobb filmjei

10 Matthew McConaughey film, amit mindenképpen látnod kell

44185

7. Mud (2012)

Ellis (Tye Sheridan) és Neckbone (Jacob Lofland) a Mississippi egy elhagyott szigetén rejtőzködő, magányos férfire bukkannak, akinek neve Mud (Matthew McConaughey). Saját bevallása szerint fejvadászok elől menekül, akik azért akarják elkapni, mert Texasban megölt egy embert. Egyetlen célja, hogy találkozzon élete szerelmével, aki a közeli városkában vár rá. A két barát úgy dönt, segít az idegennek.

Mud (2012)

Tudtad, hogy…?

… a rendező, Jeff Nichols nagyon ragaszkodott McConaughey-hez, miután látta őt a Lone Star (1996-)-ban.

6. A Wall Street farkasa (The Wolf of Wall Street, 2013)

Jordan Belfort (Leonardo DiCaprio) becsületes brókerként kezdte karrierjét, mégsem ennek köszönheti, hogy a nyolcvanas évek végére az egyik legnagyobb amerikai brókercég tulajdonosa lett, és huszunhat évesen már heti 1 millió dollárt keresett. Még több pénz, még több hatalom, nők és kábítószerek; ezek hajtották Belfortot. Mit sem törődve a nyomában loholó FBI ügynökökkel, a bróker teljesen elmerült a korrupcióban.

A Wall Street farkasa (The Wolf of Wall Street, 2013)

Tudtad, hogy…?

… Matthew McConaughey a való életben is melldöngetéssel és hümmögéssel készül fel a szereplésre? Mikor Leonardo DiCaprio látta, hogy mit csinál a kollégája a felvétel előtt, megkérte, hogy tegyék be a rituálét a filmbe.

5. Pénz beszél (Two for the Money, 2005)

A jószívű, mindenki kedvence Brandon Lang (Matthew McConaughey) egy év leforgása alatt milliomosok vagyonával játszó John Anthonyvá válik, aki nyolcvan százalékos biztonsággal tippel bármilyen meccsre. Arra persze csak később döbben rá, hogy mentora, Walter Abrams (Al Pacino) csúnyán átverte, és a játék nem csak pénzre megy. Milliós fogadásoknál már az élete is tét, a nagy halak, főleg Novian (Armand Assante) ugyanis nem szeretik, ha elúszik a pénzük.

Pénz beszél (Two for the Money, 2005)

4. U-571 (2000)

1942 áprilisában Hitler hadba állítja tengeralattjáróit az Egyesült Államok ellen. A legtöbb amerikai nem is sejti, hogy a szövetségesek mekkora veszteségeket szenvednek el végig a Keleti Parton. Az amerikai haditengerészet ugyanis képtelen feltörni a németek rádiós kódjait, szinte vakon küzdenek támadásaik ellen. Megszületik hát egy titkos bevetés terve: útnak indítanak egy tengeralattjárót, hogy német felségjel alatt foglaljon el egy sérült német tengeralattjárót, az U-571-et, és szerezze meg a kódok feltöréséhez szükséges dekódert.

U-571 (2000)
Tudtad, hogy…?

… eredetileg Michael Douglast választották ki a főszerepre?

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · ·