FILMEZZUNK.HU
10 filmes trükk, amit mi sosem vettünk észre eddig

10 filmes trükk, amit mi sosem vettünk észre eddig

10930

Filmes trükkök, amiket mi sosem vettünk észre eddig

Amikor neki állnak filmet forgatni, mindenre próbálnak figyelni a rendezők. A legapróbb részletekre is odafigyelnek, ami a sima néző számára sokszor fel sem tűnik. Persze, ebből lesznek a viccesebb-viccesebb bakiparádék, de most mi teljesen más részletekről fogunk írni.

1) A rossz fiúk nem használnak Apple termékeket.

10 filmes trükk, amit mi sosem vettünk észre eddig

Rita Johnson a közelmúltban készített egy szokatlan összeállítást, melyben rávilágít arra, hogy csak a jó fiúk használnak Apple termékeket. A cég egyébként nem akadályozza meg termékei felvonultatását a filmekbe, csupán egy kikötése van, rossz karakter nem használhatja.

2) A 3D filmeknél kezdetben szédültek az emberek.

Megvan, hogy ki lesz az Avatar 2 főgonosza

A legtöbbször az a probléma , hogy az agyunk nem tudja feldolgozni a látottakat. A szemek úgy próbálnak reagálni, mintha valódi, fizikai tárgyak lennének. Pont ezért, mivel az a szem izmai így megfeszülnek, fejfájás és szédülés lép fel. Erre rájöttek az alkotók is,így egyre kevésbé alkalmazzák ezt a technikát már.

3) A horrorfilmekben szereplő gyermekek sokszor nem tudják, miről szól a film.

10 filmes trükk, amit mi sosem vettünk észre eddig

Mivel sokszor nem időrendi sorrendben veszik fel a jeleneteket, így fogalmuk sincs arról, hogy milyen filmben is szerepelnek. A zene és a többi effekt utólag jön hozzá. Sok horrorban szerepelt gyermek saját maga mondja el, hogy nem is tudta milyen filmben szerepel.

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · ·