FILMEZZUNK.HU
Tudtátok? Stephen Langben, az Avatar sztárjában bőven csörgedezik magyar vér

Tudtátok? Stephen Langben, az Avatar sztárjában bőven csörgedezik magyar vér

7379

Tudtátok? Stephen Langben, az Avatar sztárjában bőven csörgedezik magyar vér

Stephen Lang neve mindenki számára ismerős lehet. Filmes pályafutását még 1985-ben kezdte Az ügynök halála címmel. Azóta egyre jobb filmekben láthattuk viszont a színészt olyan alkotásokban, mint a Folt a zsákját, A szökevény, Kecskebűvölők, Vaksötét vagy a Ragadozó városok. De legismertebb filmje az Avatar James Cameron rendezésében. A 70 éves amerikai színész arca tehát nem véletlenül lehet sokaknak ismerős karakteres vonásai miatt, ha a nevét nem is tudja mindenki.

Tudtátok? Stephen Langben, az Avatar sztárjában bőven csörgedezik magyar vér

Láng Dezső biztosan nem sejtette, milyen szép karriert fut majd be unokája, Stephen Lang. Bizony, jól olvassátok. Ugyanis Stephen Langben magyar vér csörgedezik. Édesanyja katolikus volt, német és ír származású, míg édesapja zsidó. Apai nagyszülei viszont hazánkból kivándorolt zsidók voltak, akik a tengerentúlon próbáltak szerencsét. Stephen Lang azt is elárulta, hogy nagypapája, Láng Dezső a Debrecen közelében található Bodonya nevű faluban látta meg a napvilágot. Iskolái elvégzése után 1902-ben lakatosként kezdett el dolgozni a környező falvakban, majd, miután a szegénység elől Amerikába ment családjával, a brooklyni kikötőben vállalt munkát. Lang hozzátette, hogy különösen nagy szeretettel gondol vissza a magyar ízekre, nagypapája ugyanis rengeteg alkalommal főzött neki csirkepaprikást, palacsintát, töltött paprikát és töltött káposztát.

Két idősebb testvére van: Jane Lang, aki ügyvéd és aktivista, és David, aki az apjuk által 1952-ben alapított REFAC vállalat vezetője. Lang apja a nettó vagyonának nagy részét (több mint 150 millió dollárt) jótékony célokra adományozta, és nem hagyott örökséget a  gyermekeire, mivel úgy vélte, hogy mindannyiuknak meg kell tanulniuk önellátóvá válni. Langet Tony-díjra jelölték a The Speed of Darkness című 1992-es Broadway-produkcióban nyújtott alakításáért, és elnyerte a legjobb férfi  mellékszereplőnek járó Szaturnusz-díjat James Cameron Avatar című filmjében (2009) nyújtott alakításáért. 2004 és 2006 között az Actors Studio társművészeti igazgatója volt. Nős, 5 gyermek édesapja. Szabad idejében biciklizik, kondizik és rajzol. Ha eljön az idő, hogy visszavonul a színészettől, akkor visszatér az íráshoz.

Szerző: MéziMcFly

Mindenki megnyugodhat, durván korhatáros lesz a Deadpool 3!


Article Tags: · ·