FILMEZZUNK.HU
18 film, amikben a színészek maguk játsszák el hasonmásaikat

18 film, amikben a színészek maguk játsszák el hasonmásaikat

6331

Filmek, amikben a színészek maguk játsszák el hasonmásaikat

Egy színész felkészülése egy filmre több hónapos kemény munkával jár. De mi van akkor, ha a színésznek nem egy, hanem kettő, vagy több karaktert is el kell játszania egy filmben? Összegyűjtöttünk Nektek tizennyolc olyan alkotást, amiben a színész többedmagával szerepelt egy filmben. A filmcsillagok ezt a nem kis feladatot igénylő munkát egytől egyig sikerrel teljesítették, remek színészi tehetséggel.

1.) Nincs kettő négy nélkül (1984)

18 film, amikben a színészek maguk játsszák el hasonmásaikat

Greg és Eliot egy furcsa állásajánlat kapcsán találkozik először. Fejenként egymillió dollárért helyettesíteniük kell két riói milliomost, akik nemrégiben életveszélyes fenyegetéseket kaptak. A munka nem tűnik nehéznek: a két vagány pontos hasonmása a két milliomosnak. Néhány probléma mégiscsak felmerül: Greg és Eliot az első pillanattól kezdve ki nem állhatja egymást. Az egymillió dollárért azonban úgy gondolják, hajlandók lesznek elviselni a helyzetet egy hétig. Arról persze nem tehetnek, hogy a külvilág egy kissé csodálkozik, amikor a két elegáns, visszafogott milliomos rövid idő alatt keményöklű, nagyhangú, belevaló fickóvá változik.

2.) Közös többszörös (1996)

18 film, amikben a színészek maguk játsszák el hasonmásaikat

Ha valakinek, akkor Doug Kinneynek (Michael Keaton) igazán nagy szüksége volna valami csodára, hogy megoldja zavaros életét. Mint odaadó férj, apa, és megszállott üzletember, Dougnak sajnos két nagy szerelme van életében: imádnivaló felesége (Andie MacDowell) és a munkája. E kettő bizony nehezen fér meg együtt, mindkettő teljes embert kíván. Úgy tűnik, nincs kiút, hiszen nem lehetünk egyszerre két helyen – vagy mégis? Hősünk már-már az idegösszeomlás szélére kerül, amikor a sors összehozza a zseniális genetikussal, Dr. Owen Leedsszel (Harris Yulin), aki hihetetlen megoldást ajánl Doug problémájára. Ha egy élet két embert követel, teremtsünk hozzá két embert: klónozással sokszorozzuk meg az eredeti alanyt! Az ötlet első pillanatra tökéletes megoldásnak tűnik. Csak arra nem számít senki, hogy ha az élet bonyolult egy embernek, a problémák a másolt példányok számával egyenes arányban növekszenek majd.

3.) Bölcsek kövére (1996)

18 film, amikben a színészek maguk játsszák el hasonmásaikat

Sherman Klump egyetemi professzor egy kétszáz kilogrammos fekete bőrű zseni, egy lökött családdal megáldva. Hiába azonban az ész, a logika, a szerelmi életben ez nem segít, a túlsúly sok problémát okoz neki. Persze a prof mindent megtesz annak érdekében, hogy szebben kinézzen. Ám a fogyasztó pirulák mit sem érnek, ezért kénytelen saját maga feltalálni egyet. Annak rendje-módja szerint rögvest ki is próbálja magán a szert. Hatására egy sportos, nagydumájú Casanova lesz belőle, a nők meg elalélnak tőle. A gond, hogy a szeren még finomítani kell. Érdekesség, hogy a Bölcsek kövére című vígjátékban Eddie Murphy egyszerre 7 karaktert alakított, Sherman Klump professzor, Cletus Klump papa, Anna Klump mama, Klump nagyi, Idősebb Ernie Klump, Lance Perkins és Buddy Love személyeiben.

4.) Támad a Mars! (1996)

18 film, amikben a színészek maguk játsszák el hasonmásaikat

Marslakók támadják meg a Földet, ám az Egyesült Államok elnökének, James Dale-nek (Jack Nicholson) az okozza a legnagyobb gondot, milyen ruhában üdvözölje az idegeneket. Felesége, Marsha (Glenn Close) csak annyit közöl, hogy ezeket nem akarja látni a házában. Közben persze a marslakók sem tétlenkednek, s úgy tűnik, nagyszabású invázójuk megfékezhetetlen. Egy véletlen folytán azonban, egy süket nagyinak köszönhetően megtalálják a zöld fickók ellenszerét: a francia sanzonoknak még ők sem tudnak ellenállni, s egytől egyig kipurcannak. Érdekesség, hogy Jack Nicholson Dale elnököt és Art Landot is megszemélyesítette.

5.) A vasálarcos (1998)

18 film, amikben a színészek maguk játsszák el hasonmásaikat

XIII. Lajost a dölyfös XIV. Lajos követi a trónon, akinek uralkodása alatt egész Franciaország éhezik. A király az egykori testőrének, Athos fiának menyasszonyát szemeli ki ágyasául. Hogy megszabaduljon riválisától, a fiút végzetes csatába küldi. Athos haragjában felkeresi régi bajtársait, Porthos, Aramist és D’Artagnant, hogy segítsenek végrehajtani tervét. Ki akarja szabadítani a piperkőc király börtönében raboskodó rejtélyes foglyot. A mendemonda szerint a vasálarcos férfi nem más, mint a király ikertestvére. A népet sanyargató király helyett őt akarják trónra ültetni. Érdekesség, hogy Leonardo DiCaprio játszotta el XIV. Lajos királyt és Philippet is.

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·