FILMEZZUNK.HU
Goldie Hawn érdekességek

Most ünnepli 78. születésnapját Goldie Hawn – Íme 8 meglepő érdekesség a bájos színésznőről

12463

Goldie Hawn érdekességek

A máig bámulatos Goldie Hawn éppen a napokban ünnepli 78. születésnapját. Kevesen tudják róla, hogy édesanyja magyar származású zsidó volt, aki az Aranka név tükörfordításaként választotta lányának a Goldie nevet. Több, mint 30 éve alkotnak egy párt Kurt Russellel, és büszke lehet lányára is, Kate Hudson-ra, aki szintén sikeres pályát tudhat maga mögött. Goldie születésnapja alkalmából összegyűjtöttünk 8 meglepő érdekességet, amit nagy valószínűség szerint még nem hallottál az Oscar- és Golden Globe-díjas színésznőről.

1) Táncosként kezdte pályafutását

Az előadóművészet iránti vonzalmát zenész apjától örökölte. Tizenhét évesen már saját táncstúdiót vezetett, miközben az American University drámaszakán folytatta tanulmányait. 1964-ben a New York-i Világkiállításon táncolt, de olyan musicalekben is feltűnt, mint a Kiss me Kate, a Guys and Dolls és a The Boyfriend.

2) Rövid időn belül butácska szőkéből Oscar-díjas ikonná vált

Karrierjében az áttörést Kaliforniába való költözése jelentette, ahol felfigyeltek rá a producerek. 1968-tól 1970-ig a Dick Martin vezette varietéműsorban, a Laugh In-ben játszotta a butácska szőke szépség szerepét, melynek köszönhetően komoly népszerűségre tett szert. A világsikert A kaktusz virága (1969) című vígjáték hozta meg számára, melyben Walter Matthau oldalán játszott, és a legjobb női mellékszereplő kategóriában Oscar-díjat kapott.

3) Egy forgatáson ismerkedett meg későbbi férjével

Kurt Russell

A ’80-as, ’90-es években több romantikus komédiában is szerepelt, melyek közül a legismertebb a Második műszak (1984). A film forgatása során került közelebb Kurt Russellhez, akivel együtt él a mai napig. A forgatás után két évvel összeházasodtak és együtt játszottak a A vasmacska kölykeiben (1987) is.

4) Magyar származású zsidó az anyukája 

Anyja, a magyar származású zsidó Laura Steinhoff egy tánciskola és egy ékszerbolt tulajdonosa volt, aki a „Goldie” nevet leányának az Aranka név angol tükörfordításaként választotta. Apja, Edward Hawn zenészként dolgozott, presbiteriánus, és az amerikai függetlenségi nyilatkozat legfiatalabb aláírójának egyenes ági leszármazottja.

Oldalak: 1 2


Article Tags: · · · · · · · · ·