FILMEZZUNK.HU
A legjobb apás filmek

18 kihagyhatatlan film az apai szerep fontosságáról

24751

A legjobb apás filmek

Az apáknak fontos szerepe van a család és a gyermekek anyagi jólétének, testi és szellemi fejlődésük, neveltetésük, oktatásuk biztosításában. Alábbi cikkünkben olyan filmeket szeretnénk ajánlani, amik segíthetik ezt az állapotot. Íme tizennyolc film az apai szerepről, amit minden apának látni kell!

Kíváncsian várjuk hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy neked melyik a kedvenc filmed, ahol a főszerepben az apa szerep áll!

1. Végszükség (John Q, 2002)

John Quincy Archibald (Denzel Washington) fia, Michael (Daniel E. Smith) hirtelen összeesik, miközben baseballozik a barátaival. John gyorsan a kórházba siet a fiával, ahol azzal kell szembesülnie, hogy a fiún csak egy szívátültetés segíthet. Sajnos John betegbiztosítása nem fedezi ezt a beavatkozást. John úgy érzi, hogy nincs más választása, túszokat ejt a kórházban, és arra kényszeríti az orvosokat, hogy hajtsák végre a beavatkozást.

Végszükség 2002

2. Mrs. Doubtfire – Apa csak egy van (Mrs. Doubtfire, 1993)

Daniel Hillard (Robin Williams) csapnivaló családapa, legalábbis felesége szerint, aki válni szeretne, és férjétől még a gyerekeik láthatási jogát is sajnálja. Ám amire Daniel férfiként nem volt alkalmas, arra idős nőnek maszkírozva tökéletes: megszületik Mrs. Doubtfire alakja, aki saját családjához kerül felvigyázónőnek. Daniel egyre jobban érzi magát a szerepben, ami ráadásul jól is áll neki, a családja is kezdi megszeretni, a probléma csak az, hogy ez az idill egy csalásra épül. Mrs. Doubtfire szerepe pedig kezd Daniel fejére nőni.

Mrs. Doubtfire - Apa csak egy van (Mrs. Doubtfire, 1993)

3. A boldogság nyomában (The Pursuit of Happyness, 2006)

Chris Gardner (Will Smith) célja, hogy családját boldognak lássa, hogy megteremtse számukra az anyagi biztonságot, ám valahogy sosem jár sikerrel. Szeme előtt csak a gazdagság képe lebeg, de hiába tesz meg mindent, elkerüli a szerencse. Miután egyre rosszabb helyzetbe kerülnek, felesége is elhagyja, hátrahagyva ötéves kisfiukat. Chrisnek ekkor elege lesz, és egy merész ötlettel áll elő: bróker szeretne lenne. Az álláshoz egy tanfolyamon kell helyt állnia, ehhez azonban fel kell mondania munkahelyén. Míg a brókerkedés „tudományában” egyre mélyebbre ássa magát, anyagilag mélypontra kerül. Fiával kénytelenek várótermekben és menhelyeken meghúzni magukat. Ennek ellenére Chris nem csügged, derűlátón áll hozzá mindenhez, és próbálja bebizonyítani, hogy  minden nehézség áthidalható, csak jókedv és szeretet kell hozzá.

A boldogság nyomában, 2006

4. Igazi kaland (We Bought a Zoo, 2011)

Benjamin (Matt Damon) felesége halála után új életet kezd. Első lépésként vesz egy nagy házat egy állatkerttel. Kislánya örömmel fogadja a hírt, de Benjamin fiának nem tetszik a dolog. Az állatkert felújításra szorul, úgyhogy Benjamin munkához is lát Kellyvel (Scarlett Johansson), az állatkert gyönyörű gondnokával az oldalán. Kezdetben a dolgok szépen haladnak, de az állatkert csakhamar a csőd szélére kerül. A dolgozóknak gyorsan rendbe kell hozni a területet, és meg kell felelniük az ellenőrzéseknek, hogy újra látogatókat fogadhassanak.

Igazi kaland (We Bought a Zoo, 2011)

5. Csapda (Snitch, 2013)

Egy fiút 30 év börtönben letöltendő szabadságvesztésre ítélnek egy olyan droggal kapcsolatos bűncselekmény miatt, amit nem is ő követett el. Az apa (Dwayne Johnson), aki amúgy DEA ügynök, beépül az alvilágba, hogy igazságot szolgáltasson, ezáltál kiszabadítva fiát a börtönből.

Csapda (Snitch, 2013)

6. Örömapa (Father of the Bride, 1991)

Ha bárki azt hiszi, hogy egy esküvő egyszerű dolog, akkor nagyot téved. Az ember lánya – aki nemrég született, és még alig húszéves – egyszer csak azt mondja: megismertem egy fantasztikus srácot, és hozzá megyek! Ez maga a rémálom. A fiú szörnyű, a szülei borzalmasak, az esküvő pedig maga a lidércnyomás. Vagy csak az örömapa érzi így?

Örömapa (Father of the Bride, 1991)

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·