FILMEZZUNK.HU
Emily Blunt bevallotta, hogy kislányként mindenki őt csúfolta a dadogása miatt

Emily Blunt bevallotta, hogy kislányként mindenki őt csúfolta a dadogása miatt

906

Emily Blunt bevallotta, hogy kislányként mindenki őt csúfolta a dadogása miatt

Mára a világ egyik legnépszerűbb színésznője lett. Emily Blunt, mielőtt híres színésznővé vált a színház- és filmvilágban, súlyos dadogással küzdött, amely miatt nehezen tudta kifejezni magát. Családi örökségként szállt rá a beszédhiba, hiszen nagybátyja, unokatestvére és egyik nagyapja is szenvedett ugyanebben a problémában. A dadogás leginkább hétéves és tizennégy éves korai között jelentkezett nála, és úgy gondolta, sosem lehet belőle színésznő. Kamaszként a legnehezebb időszak volt, amikor nem tudta jól kifejezni magát, és sokszor bántották miatta. Emily azonban frappánsan vágott vissza, és még a dadogását is kihasználta humoros megjegyzésekkel.

https://www.filmezzunk.hu/2023/03/13/emlekszel-meg-a-cuki-ikerparra-a-tucatjaval-olcsobb-cimu-filmbol-hihetetlen-jokepu-pasik-lettek/

Egy tanára javaslatára kezdett el különös, vicces hangokon beszélni Emily Blunt, mert észrevette, hogy ha nem saját hangszínében szólal meg, akkor hosszabb szövegeket is képes hibátlanul kimondani. Eleinte nagyon tiltakozott, amikor felkérték az iskolai színdarabban való szereplésre, de némi unszolás után beleegyezett. Ezután számára nyilvánvalóvá vált, hogy ha más karaktereket alakít, akkor könnyebben tud folyékonyan beszélni. Ezek után édesanyjának köszönhetően rengeteg orvosnál járt, hogy gyökeresen kikezeljék a beszédhibáját, míg végül felnőtt korára szinte teljesen kiküszöbölték a problémát.

“A dadogás nagyon sok embernek komoly problémát jelent a hétköznapokban, nem csak gyerekek szenvednek tőle, sok felnőtt, akik már negyven-, ötvenévesek is szenvednek attól, hogy nem tudják jól kifejezni magukat. Ez persze hatással van az életükre, például nem kapják meg azokat a munkákat, amelyeket megérdemelnének, hiszen képtelenek jól reprezentálni magukat egy állásinterjú alatt.”

– ecsetelte egy interjúban.

Angelina Jolie hasonmásán ámulunk: az amerikai modell a színésznő tökéletes mása

(Via Femina.hu)


Article Tags: ·