FILMEZZUNK.HU
A 15 legjobb film Ed Harris-től, amit vétek lenne kihagyni

A 15 legjobb film Ed Harris-től, amit vétek lenne kihagyni

18002

5. Az igazak (The Right Stuff, 1983)

A Mercury űrhajósait nemzeti hősként ünneplik, az elnök a nemzet példaképévé állítja a legénységet, hiszen embert próbáló teljesítményük nem mindennapi. Chuck Yeager például tudta, hogy volt már akinek nem sikerült, mégis átlépte a hangsebességet X-1-es rakétahajtású repülőjével.

Az igazak (The Right Stuff, 1983)

4. A szikla (The Rock, 1996)

A szikla valaha a legbiztosabb börtönsziget volt. Ma már ürességtől kong, olyannyira megközelíthetetlen, hogy arra még a madár se jár. Épp erre van szüksége a sértődött és csalódott ex-generálisnak: elszánt csapatával túszokat ejt, s ideggázzal tuningolt rakétákat irányoz Frisco felé, miközben elkeseredetten rikoltozza: “Nem fizetek tb-t, nem fizetek tb-t” A szituáció nem túl biztató: egy volt fegyencen – kinek sikerült hajdanán meglógnia a helyről – és egy vegyifegyverszakértőn múlik ötmillió ember élete.

A szikla (The Rock, 1996)

3. Apollo 13. (Apollo 13, 1995)

1970. április 11-én az Apollo 13 három fős legénysége nekivág a végtelen világűrnek. Küldetésük nem mindennapi: leszállni a Holdra. A kilövés simán megy, a mérnökökből, tudósokból és matematikusokból álló houstoni irányító központ felügyeli a repülést. Az űrhajó majdnem eléri a Holdat, amikor a következő “Houston, baj van!” A három űrhajóst egy hibás alkatrész miatt bekövetkezett robbanás megfosztja az oxigéntől, az energiától, és a hajó irányításának lehetőségétől. A tét többé már nem a Hold elérése, hanem az életben maradás.

Apollo 13. (Apollo 13, 1995)

2. Truman Show (The Truman Show, 1998)

Truman Burbank (Jim Carrey) egy szürke kivárosban éli egyszerű életét, átlagos munkája, takaros háza és szép felesége és egy-két titkos vágya van, melyeket csak barátjával tud megosztani. Mégis ő a világ legismertebb embere, akinek mindennapjait az egész világ figyelemmel követi. Neki ugyanis fogalma sincs róla, hogy otthona, a félsziget csak egy díszlet, rokonai, barátai és munkatársai pedig  színészek, akik a világ legdrágább valóságshowjának részei, melynek ő maga a főszereplője. A rendező (Ed Harris) semmit sem bíz a véletlenre, ám Truman valahogy mégis gyanút fog…

Truman Show (The Truman Show, 1998)

1. Pollock (2000)

Jackson Pollock (Ed Harris) lánglelkű absztrakt festő alighanem a modern festészet egyik legérdekesebb alakja. Az 1940-es évek végén üstökösként robbant be a művészeti életbe, miután a Life magazin közölt róla egy felkavaró cikket. Életét 1941-től kísérhetjük nyomon: Pollock New Yorkba költözött bátyjával. Néhány csoportos kiállítást kivéve a nehezen barátkozó művész megszállottan fest. Felfigyel rá Lee Krasner (Marcia Gay Harden), egy fiatal festőnő, aki mellé szegődik. Feladja karriervágyát és múzsaként vigyáz a démonaival küzdő Pollockra. A siker megérkezik, de a bizonytalanságokat, félelmeket elviselhetetlenné teszi a művész önpusztító életmódja.

Pollock (2000)

Így kötött barátságot a legendás páros, Bud Spencer és Terence Hill

Toplistánk kizárólag saját véleményen alapszik!

Kihagytuk kedvenc filmedet a skót színésztől? Kérünk írd meg hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy neked mely Ed Harris produkció nyerte el legjobban a tetszésedet!

(Címlapkép forrása; Történetek forrása itt és itt)

//batigoool//

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · ·