FILMEZZUNK.HU

23 dolog, amit még biztosan nem hallottál Az oroszlánkirályról

21808

19. Nathan Lane és Ernie Sabella adták a hangjukat Timonnak és Pumbának, bár eredetileg a hiénákat akarták szinkronizálni. Lane és Sabella megkérték a rendezőt, hogy együtt mehessenek be a meghallgatásra, miután találkoztak a várakozó helységben.

20. Az „A Trón úgy csábít” dal alatt felálló állatpiramisban hangyászok is részt vesznek, annak ellenére, hogy a hangyász Dél-Amerikában őshonos.

21. Az eredeti címe „Az Állatok Királya” volt, majd ezt megváltoztatták „A Dzsungel Királyá”-ra, a harmadik verzió pedig „A Szikla Királya” lett. A Dzsungel Királyát azért vetették el, mert a csapatból valaki rájött, hogy nem is a dzsungelben, hanem a szavannán játszódik.

Érdekességek Az oroszlánkirály című klasszikus meséről

22. A nyitó jelenet annyira erős lett, hogy végül ez lett a film előzetese is. Disney először használt egy teljes vágatlan részt egy filmből előzetesben.

23. Több Disney-rajzfilmhez hasonlóan ebben is vannak rejtett Mickey-k: Az egyik bogárnak, amit Timon kihúz a faodúból, mikiegér-fülei vannak. Amikor Mufasa mesél Simbának a Múlt Nagy Királyairól, az egyik csillagkép Miki Egér formájú.

Kristály Barbara játszotta 1985-ben Az elvarázsolt dollárban Topolinót – 38 év alatt ennyit változott

(Címlapkép forrása; Érdekességek forrása)

//batigoool//

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: ·