FILMEZZUNK.HU
10 érdekesség Steve Buscemiről, amit nem gondoltál volna

10 érdekesség Steve Buscemiről, amit nem gondoltál volna

5173

Steve Buscemi érdekességek

Steve Buscemi egy személyben színész, rendező, producer és forgatókönyvíró. Legfontosabb szerepe az Armageddon és a Con Air- Fegyencjárat volt. Mégis a legnagyobb áttörése 2010-ben volt, amikor szerepet kapott a Nagyfiúk című filmben. Buscemit színészete és rendezői munkája elismeréséül többször kitüntette a szakma és a közönség, Emmy és Golden Globe díjjal is. A színész a napokban ünnepli születésének a 66. évfordulóját, melynek alkalmából itt az ideje egy picit jobban megismerkedni vele.

20 filmsztár, akiről nem tudtad, hogy régen mit dolgozott

1) Steve a középiskola utolsó évében döntötte el, hogy színész akar lenni és John Strasberg színjátszó óráit látogatta. Színházakban kezdte pályafutását, színészként és forgatókönyvíróként is tevékenykedett.

2) 1980-1984 között tűzoltó is volt, ekkor kapta meg első filmszerepét is a Parting Glances (1985) című filmben.

Steve Buscemi

3) Steve számára a kezdetek nagyon nehezek voltak. Munkásokat, kukásokat és halott striciket játszott. Karrierjében az áttörést Jim Jarmush Coffee and Cigarettes II (1989) című filmje jelentette, melyet követően olyan rendezőkkel dolgozott együtt, mint Woody Allen (New York-i történetek – 1989), Abela Ferrara (New York királya – 1990) és a Cohen fivérek (A halál keresztútján – 1990).

4) A kilencvenes évek elejére már népszerű és elismert színészként tartották számon. 1992-ben Quentin Tarantino ajánlott neki szerepet Kutyaszorítóban (1992) című filmjében, melyben Mr. Pink szerepében láthattuk. Eredetileg egyébként maga a rendező, Quentin Tarantino játszotta volna Mr. Pinket, azonban Steve Buscemi alakítása meggyőzte a rendezőt, hogy adja át a szerepet.

Kutyaszorítóban (Reservoir Dogs, 1993)

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · ·