FILMEZZUNK.HU
Emlékszel John Ritterre a Talpig zűrben című filmből? Sajnos tragikus véget ért az élete

Emlékszel John Ritterre a Talpig zűrben című filmből? Sajnos tragikus véget ért az élete

4904

Emlékszel John Ritterre a Talpig zűrben című filmből? Sajnos tragikus véget ért az élete

A későbbi Emmy- és Golden Globe díjas Jonh Ritter művészcsaládba született. Édesanyja, Dorothy Fay is színész volt, édesapja pedig nem más, mint a legendás country énekes és westerncsillag, Tex Ritter. Középiskoláit a Hollywood High Schoolban végezte. Ő volt a Hallgatói Önkormányzat elnöke. Tanulmányait a Dél-Kaliforniai Egyetemen folytatta, ahol pszichológiát hallgatott, ám egy idő után másképpen képzelte el a jövőjét: átiratkozott színháztörténeti szakra. 1971-ben kapta meg diplomáját. Ezután színészképzőkben sajátította el a szakma fortélyait. Színészi tehetségét egy ideig színpadon, zömében vígjátékokban kamatoztatta. Kiváló komikus volt, abból a fajtából, aki nem csak a hangjával és a mimikájával játszik, hanem megdolgoztatja az egész testét is.

15 híres színész, aki filmforgatás közben vesztette életét

Az 1990-es évek elején két vígjátékot is forgatott, mindkettő zajos sikert aratott annak idején. Ez volt a Talpig zűrben (Problem Child) és annak folytatása. A nevelőapát játszó, az ördögi gyerektől majdnem idegösszeroppanást kapó Ritter lubickolt a szerepben, ám a két film után érezte: változtatnia kell. Szakítani akart komikusi múltjával, azzal, hogy mindenki mint „bohócra” tekint rá. Néhány évig még szakállt is hordott, külsejével is bizonyítandó a váltást. 1996-ban szerepett kapott a Billy Bob Thornton által létrehozott szerepelt Pengeélen című filmben, amelynek már köze sem volt a vígjátéki vonalhoz. Az elmegyógyintézetből kiengedett férfi kálváriájának történetében Ritter megmutathatta a világnak: sötét, súlyos dolgokban is remekül megállja a helyét.

Emlékszel John Ritterre a Talpig zűrben című filmből? Sajnos tragikus véget ért az élete

2000-ben forgatta le a Kaliforniai ragadozók című mozit, 2002-ben aztán visszatért a vígjátéki vonalhoz. Beszállt a Sigourney Weaver főszereplésével készült Mostohám a zsánerem (Tadpole) című film csapatába. Az alkotás ugyanúgy sikeres lett, ahogyan Ritter alakítása is. Még leforgatta a Tapló Télapó című filmet, amely az utolsó nagyobb munkáját jelentette. Mindössze 54 esztendős volt, amikor 2003. szeptember 11-én, egy sorozat forgatási napjáról hazafelé tartva összeesett, és a kórházba szállítást követően meghalt. Mint kiderült, halálát egy fel nem fedezett, emiatt nem is kezelt aorta-elzáródás okozta. Bár a kórház 15 millió dolláros kártérítést fizetett özvegyének, Amy Yasbeck kevesellte az összeget: további 64 millióra perelte az intézményt. Halála egész Amerikát megrázta. A People magazin szeptemberi száma a borítón jelentette meg Johnny Cash és John Ritter búcsúfotóit. Cash szeptember 12-én távozott az élők sorából.

12 színész, aki úgy halt meg hirtelen, hogy még be sem mutatták legújabb filmjét

A Jar Jar Binks-t alakító színész bevallotta, hogy öngyilkos akart lenni a szerep után

(Via Starity.hu)


Article Tags: · ·