FILMEZZUNK.HU
20 filmsztár, akiktől 2023-ban búcsúzott el végleg a filmvilág

20 filmsztár, akiktől 2023-ban búcsúzott el végleg a filmvilág

49403

11) Burt Young (1940-2023)

Akkor és most: Így néznek ki most az idén negyvenhét éves Rocky sztárjai

Legismertebb alakítása a Rocky-ban látható, a filmben ő alakította Paulie-t, aki a történet szerint segítségére volt a címszereplőnek boxolói karrierje során. A filmet tíz kategóriában jelölték Oscar-díjra, köztük Youngot is legjobb férfi mellékszereplő kategóriában. További ismert alakításai a Rocky Balboa, A bőség földje, Maffiózók, Vissza a suliba, ls a M.A.S.H. című produkciókban láthatók.

12) Matthew Perry (1969-2023)

Szívfacsaró! Ez volt az utolsó fotó Matthew Perry-ről, ami nem sokkal a halála előtt készült

A Jóbarátok Chandler Bingjét alakító, Emmy-díjra jelölt Matthew Perry 54 évesen távozott az élők sorából. A színészre otthonában, Los Angelesben találta rá. További ismert sorozatai Az elnök emberei vagy A férjem védelmében, emellett pedig számos filmben is feltűnt, ezek közé tartozik a Hármasban szép az élet, Bérgyilkos a szomszédom és a Megint 17.

13) Evan Ellingson (1988-2023)

Tragikus hirtelenséggel meghalt az ismert gyereksztár - Evan Ellingson

Ellingson színészi pályafutását kisebb mellékszerepekkel indította televíziós sorozatokban, majd később feltűnt a Keifer Sutherland nevével fémjelzett 24 című sorozatban, valamint Clint Eastwood Levelek Ivo Dzsimáról című filmjében is szerepet kapott. Legemlékezetesebb alakítását A nővérem húga című filmben nyújtotta, ahol Cameron Diaz és Jason Patric karaktereinek fiát formálta meg. Mindössze 35 éves volt.

14) Shannon Wilcox (1943-2023)

Hollywood gyászol: Meghalt a Dallas gyönyörűséges színésznője - Shannon Wilcox

Első televíziós szerepét a Starsky és Hutch című sorozatban kapta, a következő években pedig olyan további nagysikerű produkciókban vett részt, mint a Mrs. Columbo, Hart to Hart és Törvényszéki héják. 1990-ben szerepet kapott a Dallas című sorozatban, amelynek öt epizódjában. További ismert szerepei a Krumplirózsa, a Hetedik, a Carla új élete, Oltári nő, Neveletlen hercegnő és a NCIS: Los Angeles című produkciókban láthatók.

15) Ryan O’Neal (1941-2023)

Ryan O’Neal olyan nagysikerű produkciókban szerepelt pályafutása során, mint a Love Story, A híd túl messze van, Papírhold és a The Virginian. Számos vígjátékban vállalt szerepe után karrierjében mégis Stanley Kubrick kultikus rendezésében, a Barry Lyndon való megjelenése jelentette számára a fordulópontot.

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·