FILMEZZUNK.HU
8 csodaszép romantikus film igazi, korabeli kosztümökkel

8 csodaszép romantikus film igazi, korabeli kosztümökkel

54937

A legjobb romantikus és kosztümös filmek

Csipkés esernyők, gyönyörű selyemkesztyűk, virágmintás ruhaköltemények, finom pasztell anyagok suhogása hallatszik e nyolc film ragyogó jeleneteiben. Az elképesztő színészgárdát felsorakoztató filmművészeti alkotások megannyi szép estét ígérnek sok izgalmas szerelmi szállal és elgondolkodtató üzenettel.

8) Bunbury, avagy jó, ha szilárd az ember /The Importance of Being Earnest, 2002/

Az ártatlan és végtelenül álmodozó Cecilia (Reese Witherspoon) kegyeiért Algy (Rupert Everett), míg az öntudatos, gazdag családból, származó, mindig elegáns Gwendolen (Frances O’Connor) szerelméért Jack (Colin Firth) bármit megtenne. Még akár a nevüket is megváltoztatnák, a lányok számára oly varázslatos Earnest-re. Amikor azonban színre lép Gwendolen rettegett édesanyja, a hamisítatlan angol dáma, Lady Bracknell (Judi Dench) a maga gőgjével, minden fenekestől felfordul. Egy titok azonban kedvez a fiatalok boldogságának.

Bunbury, avagy jó, ha szilárd az ember /The Importance of Being Earnest, 2002/

7) Neveletlen hercegnő 2 – Eljegyzés a kastélyban /The Princess Diaries 2: Royal Engagement, 2004/

Amelia Mignonette Grimaldi Thermopolis Renaldi, ismertebb nevén Mia immár a genoviai trón várományosaként lép színre. Amikor azonban kiderül, hogy a koronához férj is szükséges, méghozzá záros határidőn belül, a 21 éves Mia igencsak megrémül. Clarissa királynő harminc észveszejtő napot kap, hogy unokája beleszeressen a környék hercegeinek egyikébe. A sors keze, hogy Mián éppen a nagy rivális unokaöccse, a trónöröklési sorrendben a hercegnő után következő Nicholas Devereaux (Chris Pine) szeme akadt meg.

Neveletlen hercegnő 2 - Eljegyzés a kastélyban /The Princess Diaries 2: Royal Engagement, 2004/

6) Hétköznapi varázslat /The Magic of Ordinary Days, 2005/

A gyönyörű, művelt és kifinomult ízlésű Olivia (Keri Russel) igen szorult helyzetbe kerül. Néhány hónap múlva édesanya lesz, ám házasságon kívül születendő gyermeke szégyent hozna az életébe, és eloszlana minden reménye, hogy valaha is férjhez menjen, és tisztességes asszonnyá váljon. Ray Singleton (Skeet Ulrich) egyszerű coloradói keresztény farmer tudomást szerez Livi kilátástalan helyzetéről, és házasságot ajánl a kétségbeesett nőnek. Bár Livi a fedélt és ételt biztosító férfi ajánlatát elfogadja, kapcsolatuk borzalmasan nyögvenyelősen indul. A változás szele azonban idővel elhozza a megoldást…

Hétköznapi varázslat /The Magic of Ordinary Days, 2005/

5) A zöldellő fa alatt /Under the Greenwood Tree, 2005/

Fancy Day (Keeley Hawes) művelt fiatal hölgy. Idősödő édesapjával (Tom Georgeson) télvíz idején érkezik egy kicsiny angol faluba, ahová hamar beilleszkedik a kedves, egyszerű emberek hamar megszeretik. Több férfinak is megakad a szeme a gyönyörű tanítónőn: a lelkész (Ben Miles), a földbirtokos (Steve Pemberton) és az egyszerű munkásember (James Murray) egyaránt Fancy Day kegyeit keresi. A kisasszony hamar választás elé kerül, hogy mire hallgasson a szívére, az eszére vagy a pénztárcájára.

A zöldellő fa alatt /Under the Greenwood Tree, 2005/

Oldalak: 1 2


Article Tags: · · · · · ·