FILMEZZUNK.HU

Megható: 1750 elhunyt katona családját vitte Disney Worldbe “Dan hadnagy”

3612

Megható: 1750 elhunyt katona családját vitte Disney Worldbe “Dan hadnagy”

A világhírű Forrest Gump című filmben Dan hadnagy szerepét játszó színész, Gary Sinise 1750 elhunyt katona családját ajándékozta meg azzal, hogy ingyen 5 napos utat biztosított nekik a Disney World élményparkjába.

Gary Sinise

Egy helyi hírportál szerint az út része a színész jótékonysági alapítványának a programjának, amely során a veteránok, elesett katonák családjain segítenek. A programot 2006-ban kezdte a színész, amikor egy ellenséges területen meggyilkolt katona gyermekeit vitte el a vidámparkba.

„Az a fontos, hogy ezek a gyerekek találkozzanak egymással, életreszóló barátságokat kössenek és tudják, hogy nincsenek egyedül.”

– mondta a színész, aki a segítségre szoruló családokat 87 különböző városból válogatta össze a világ minden tájáról, hogy „a Föld legvarázslatosabb helyeként is ismert” Disney Világban tudjanak játszani. Az alapítvány egyébként olyan szponzorokkal dolgozik együtt, mint például az American Airlines, amelynek segítségével ingyen tudják szállítani a rászorulókat.

„Szeretem ezeket a családokat és nagyon meg tudtam ismerni sokukat. Csak azt szeretném, ha tudnék nekik segíteni a nehéz időszakukban.”

– tette hozzá a színész, akinek jótékonysági akcióit a Forest Gump c. filmben a vietnámi veteránt alakító szerepe inspirálta. A 67 éves művésznek még celebritások és érintettek is megköszönték, hogy ennyit tesz a katonák családjaiért. A celebritások között volt a híres Tim Allen, Jay Leno, Patricia Heaton és Robert DeNiro is. Tom Hanks, aki vele együtt szerepelt a Forest Gump c. alkotásban külön köszönetet mondott számára.

Brad Pitt a főiskolától kezdve nem emlékezett egyetlen olyan napra sem, amikor ne ivott volna


Article Tags: · · · · ·