FILMEZZUNK.HU
Jane Fonda megnyílt a hite felől: "Istennek köszönhetem a sikereimet"

Jane Fonda megnyílt a hite felől: “Istennek köszönhetem a sikereimet”

3307

Jane Fonda megnyílt a hite felől: “Istennek köszönhetem a sikereimet”

Jane Fonda 1937. december 21-én született New Yorkban. Amerikai kétszeres Academy Award díjas színészné, író, politikai aktivista, korábbi divatmodell, és fitneszguru. A hatvanas években szerzett hírnevet magának a Barbarella és a Cat Ballou filmekkel. Édesapja a híres, többszörös Oscar-díjas Henry Fonda, testvére (bátyja) Peter Fonda, unokatestvére Bridget Fonda mind színészek.

Jane Fonda (80 éves)

Az 1971-ben és 1979-ben is Oscar-díjjal jutalmazott Jane Fonda egy blog posztban beszélt az Istenbe vetett hitéről, melyben a következőket mondta:

“Most, hogy már a nyolcadik évtizedemet is befejeztem, sok munkával a hátam mögött, úgy érzem kiteljesedtem és tudom, hogy Isten cselekedte mindezt bennem. Neki köszönhetek mindent.”

Az elbűvölő színésznő egyébként az 1980-as években az Ágnes, az isten báránya (1985) című alkotásban aratta utolsó jelentős sikerét, majd az 1990-es évek elején Ted Turnerrel kötött házassága után bejelentette visszavonulását. Az utóbbi években azonban meggondolta magát, újabban több filmben vállal ismét szerepet.

Dennis Quaid elmesélte, hogyan találta meg Istenbe vetett hitét: „Egyedül Jézus ad nekem erőt”


Article Tags: · · ·