FILMEZZUNK.HU
10 meglepő érdekesség Laura Dernről, amit nem gondoltál volna

Most ünnepli 57. születésnapját Laura Dern – Íme 10 meglepő érdekesség a bájos színésznőről

2995

Laura Dern érdekességek

Laura Dern, amerikai színésznő. Első komolyabb szerepét 13 évesen kapta Adrian Lyne Foxes című produkciójában. Olyan moziknak köszönheti sikerét, mint a Maszk, a Kék bársony, a Veszett világ és a Jurassic Park III vagy az HBO Megvilágosultam című sorozata. A bájos színésznő a napokban ünnepli születésének az 57. évfordulóját, melynek alkalmából itt az ideje egy picit jobban megismerkedni vele.

Oscar-díjátadó 2020

1) Laura Dern 1967. február 10-én látta meg a napvilágot Bruce Dern színész és Diane Ladd színésznő lányaként Los Angeles-ben, Kaliforniában.

2) Színészi vénájára igen korán felfigyeltek; mindössze 6 éves volt, mikor első alkalommal szerepet kapott édesanyja oldalán egy filmben, az Olcsó Whiskey-ben (1973). A következő évben már Martin Scorsese filmjében, az Alice már nem lakik itt című drámában volt látható néhány percig.

10 meglepő érdekesség Laura Dernről, amit nem gondoltál volna

3) Karrierjében az áttörés 13 éves korában következett be, amikor lehetőséghez jutott a Rókák című, 1980-ban bemutatott amerikai filmdrámában. Ennek köszönhetően a jövőben egyre több film kapcsán számoltak vele.

4) A 80-as évek közepétől – többek között olyan moziknak köszönhetően, mint David Lynch Kék bársonya és Veszett a világ – egyre meredekebben ívelt felfelé pályája, ám a 90-es évek elején megtört a lendület, s jó ideig csupán televíziós projektekben kapott szerepeket, majd a 2010-es években ismét reflektorfénybe került olyan sorozatokkal, mint a Megvilágosultam vagy a Hatalmas kis hazugságok.

10 meglepő érdekesség Laura Dernről, amit nem gondoltál volna

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · ·