FILMEZZUNK.HU
Gyászol a filmvilág: Meghalt a hollywoodi színészlegenda, Carl Weathers

Gyászol a filmvilág: Meghalt a hollywoodi színészlegenda, Carl Weathers

589

Gyászol a filmvilág: Meghalt a hollywoodi színészlegenda, Carl Weathers

76 éves korában elhunyt Carl Weathers, az egykori NFL-játékosból lett hollywoodi színész, aki Apollo Creedet alakította a Rocky-filmekben. Weathers, aki az első négy Rocky-filmben játszott, családja közleménye szerint békés körülmények között, álmában halt meg Los Angeles-i otthonában.

Senki nem tudta, hogy hol van - Carl Weathers négy napra lelépett a Rocky IV. forgatása alatt

“Carl kivételes ember volt, aki rendkívüli életet élt. A filmhez, a televízióhoz, a művészetekhez és a sporthoz való hozzájárulásával kitörölhetetlen nyomot hagyott, és világszerte és generációkon átívelő elismerést váltott ki. Szeretett testvér, apa, nagyapa, partner és barát volt.”

– írják a család közleményében. Karrierjét profi amerikaifutball-játékosként kezdte, de jó fizikuma hamar a filmek világába repítette. Weathers egyből világhírnévre tett szert Apollo Creed nehézsúlyú világbajnok szerepében az 1976-os Rocky című filmben. Weathers később újrajátszotta a szerepét az 1979-es Rocky II-ben, amelyben Creed visszavágott Rockynak, az 1982-es Rocky III-ban, amelyben Clubber Langgal került szembe, illetve az 1984-es Rocky IV-ben, amelyben a karakterét az orosz nehézsúlyú Ivan Drago ölte meg a ringben. Később George Dillon szerepében mutatkozott be Arnold Schwarzenegger oldalán az eredeti Predator filmben.

A színész 76 éves volt. Nyugodjék békében!

Arnold Schwarzenegger-t a súlyos beteg Bruce Willisről kérdezték – Őszintén válaszolt

(Via Blikk.hu)


Article Tags: · ·