FILMEZZUNK.HU
Most ünnepli 55. születésnapját Javier Bardem – Íme 10 meglepő érdekesség a jóképű színészről

Most ünnepli 55. születésnapját Javier Bardem – Íme 10 meglepő érdekesség a jóképű színészről

3680

Javier Bardem érdekességek

Javier Bardem spanyol származású színész, de Hollywoodban is befutott. Első nagyobb szerepét húsz évesen kapta a Lulúban. Számos filmet követően 2000-ben, a Mielőtt leszáll az éj című alkotásnak főszerepe hozta meg számára a nemzetközi áttörést. 2007-ben a Coen-fivérek elkészítették a Nem vénnek való vidéket, amiben egy pszichopata bérgyilkost alakít. Jelenlétét a vásznon számtalan elismeréssel honorálták, köztük Oscar-és Golden Globe-díjjal is. A híres színész a napokban ünnepli 54. születésnapját, melynek alkalmából itt az ideje egy picit jobban megismerkedni vele.

Javier Bardem érdekességek

1) Javier Ángel Encinas Bardem 1969. március 1-én született Las Palmas de Gran Canarián, a Spanyolországhoz tartozó Kanári-szigeteken. Édesanyja, Pillar Bardem színésznő volt, édesapja, José Carlos Encinas Doussinague üzletember.

2) Szülei korai válását követően édesanyja nevelte a fiát, aki már fiatalon érdeklődést mutatott a színészet iránt, akárcsak bátyja, Carlos és nővére, Mónica is.

10 érdekesség, amit nem gondoltál volna Javier Bardem-ről

3) Hat évesen kapott először filmszerepet, ám kamaszkorában már inkább a festészet érdekelte, és érettségi után beiratkozott az Escuela de Artes y Oficiosba Madridban. Színészi munkákat csak tanulmányai finanszírozása miatt vállalt.

4) Első komolyabb filmje a Lulú (1990) volt, amiben együtt szerepelt édesanyjával.

Javier Bardem érdekességek

Lulú (1990)

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · ·