FILMEZZUNK.HU
Valóban létezhetnek a Men in Black-ben megismert fekete öltönyösök

Valóban létezhetnek a Men in Black-ben megismert fekete öltönyösök

1554

Valóban létezhetnek a Men in Black-ben megismert fekete öltönyösök

Közel huszonhét éve, 1997. július 2. Men in Black – Sötét zsarukkal Will Smith és Tommy Lee Jones párosa berobbant a mozikba, J és K ügynök pedig egy csapása a filmtörténet ikonikus párosává vált. A képregény adaptációt két további folytatás követte, melyek együtt meglehetősen impozáns, 1,6 milliárd dolláros összbevételt termeltek globálisan. Idén pedig új szereplőkkel folytatódik a franchise a Sötét zsaruk a világ körüllel. Kik a sötét zsaruk, és vajon léteznek a valóságban is? Vannak, akik nagyon hisznek bennük, és olyan is akad, aki azt állítja, személyesen is találkozott az öltönyösökkel.

1997-ben az év második legtöbb bevételt termelő filmje volt az Államokban a Men in Black – Sötét zsaruk, melyet csak a Titanic sikere árnyékolt be valamelyest. Ennek ellenére Barry Sonnenfeld filmje azonnal kult státuszra tett szert, a 250 milliós hazai bevétel pedig bőven elegendő volt arra, hogy a Sony zöld utat adjon a folytatásoknak. Miközben sok rajongó számára okozott felhőtlen szórakozást Smith és Tommy Lee Jones duója, egyesek a saját hitüket látták beigazolódni a filmben.

Az 1940-es és ’50-es években számos ufókutató írt cikkeket és terjedelmes könyveket az ún. “sötét zsarukról”. A Mothman Prophecies szerzője, John Keel volt az első, aki a MIB (Men in Black) rövidítést használta azokra a rejtélyes fekete öltönyösökre, akinek véleménye szerint az a dolguk, hogy titokban tartsák, hogy köztünk élnek a földönkívüliek. Egy másik ufókutató, Albert K. Bender pedig egyenesen azt állította, hogy felkereste őt három sötét öltönyös férfi, akik megfenyegették, hogy börtönbe csukatják, ha tovább folytatja az ufókutatásait.

Filmajánló a hétvégére – 2016. szeptember 17-18.

Gary Barker pedig több kötetet is írt a rejtélyes zsarukról, melyek közül a legismertebb talán az 1984-es MIB: The Secret Terror Among Us. A férfi hitelességét beárnyékolta nővére, Blanch egy későbbi vallomása, melyben azt állította, hogy testvére csak azért írt efféléket, hogy hasznot húzzon az összeesküvés elméletekből. A Men in Black alapjául szolgáló képregény szerzőjére, Lowell Cunninghamre is nagy hatással voltak az elméletek, legalábbis ez derült ki a The New York Times-nak adott korábbi interjújából.

“Teljesen magával ragadott az ötlet, hogy léteznek ezek a nagyhatalmú emberek, akik időnként megjelennek, hogy fenntartsák a békét. Én azonban aktív ügynökökként képzeltem el őket, akik válaszolnak a fenyegetésekre, és szükség esetén visszaállítják a rendet. Ők a vékony fekete vonal a káosz és a valóság között”

– mondta.

Ő volt a csodálatos Cuddy doktornő a Doktor Houseból – Friss fotókon az 57 éves Lisa Edelstein

(Via mafab.hu)


Article Tags: · · · · · ·