FILMEZZUNK.HU
10 igaz történeten alapuló film 2017-ből, amit látnod kell

10 fantasztikus film a közelmúltból, amely igaz történeten alapszik

76776

Igaz történeten alapuló filmek 

A filmek, amelyek megtörtént eseményeket dolgoznak fel nem lehetnek unalmasak. A bemutatott karakterek valóságosak, a legtöbb esetben rendkívüliek, akiknek általában szörnyű megpróbáltatáson kellett keresztülmenniük, hihetetlen érzelmekkel rendelkeznek, vagy fontos történelmi eseményeket kellett átélniük. Ma 10 valós eseményt bemutató filmet veszünk górcső alá a közelmúltból, amelyek garantáltan lekötik a figyelmünket az elejétől a végéig.

10. Marshall – Állj ki az igazságért! /Marshall/

A film az ifjú Thurgood Marshall életének egy fejezetét mutatja be. Ő volt az első afro-amerikai bíró, aki a legfelső bíróság tagjává vált. A filmben azt az ügyét ismerhetjük meg, amely meghatározta későbbi karrierjét.

Marshall (2017) - Előzetes

9. A legnagyobb showman /The Greatest Showman/

P. T. Barnum (Hugh Jackman) a legendás Barnum cirkusz alapítója lángész volt, próféta, akinek hihetetlen dolgok születtek a fejében, és valósággá tudta tenni őket. Az ő utánozhatatlan képzelőerejéből születő műsorszámokat azóta sem tudja leutánozni senki. Most a film kedvéért újjászületik a show, és újjászületik a showman – egyetlen forgatagos, látványos, szemkápráztató kavalkádban mutatkozik be a világ legkülönösebb cirkuszigazgatója, és élete főműve: a Barnum.

The Greatest Showman (2017) - Előzetes

8. Barry Seal: A beszállító /American Made/

Tom Cruise új filmje egy elképesztő igaz történetet dolgoz fel. Barry Seal amerikai pilóta volt, aki a Pablo Escobar-féle Medellín kartell szállítója lett, és fegyvert és drogot csempészett a repülőin, majd váratlanul beszervezte a CIA, és az amerikai történelem egyik legnagyobb titkos akcióját hajtotta végre.

Barry Seal: A beszállító (American Made)

7. A viszkis

Vagány volt, híres lett. Ő az, akit mindenki ismer, olyasmit mert, amit senki előtte, és aki mindig egy lépéssel a rendőrség előtt járt. És aki minden bankrablása előtt megivott egy pohár viszkit. Ambrus Attila (Szalay Bence) félárván nő fel, zűrös kamaszkort és javítóintézeti éveket hagy maga mögött, amikor Erdélyből kalandos körülmények között Magyarországra szökik. De az új élet nehezebbnek bizonyul, mint a régi. Egy hokicsapat kapusa és szertárosa lesz, de továbbra sincs pénze, se barátnője… míg rá nem jön, miben jó igazán. Vakmerő, gyors és alapos. Egymás után fosztja ki a postákat, bankokat, utazási irodákat. Egyre nagyobbakat kaszál, egyre éhesebb a sikerre, egyre többet akar magának, és új szerelmének (Móga Piroska). De az utolsó balhéja kudarcba fullad, és végül a régóta nyomában lihegő makacs nyomozó (Schneider Zoltán) kezei közé kerül, aki kíméletlenül szembesíti őt a tetteivel. Kettejük játszmája azonban korántsem zárul le a Viszkis elfogásával…

A Viszkis (2017) - Kritika

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·